TIMISOARA. La mai bine de jumatate de an de la momentul la care Primaria Timisoara lansa licitatia si punea la bataie 300.000 de euro pentru documentatia radialei de 1 km care sa lege strada Garii si Pasajul Solventul de viitoarea Centura Vest, a fost anuntata firma care a castigat si care va realiza studiile.
Primaria Timisoara transmite joi ca a semnat contractul cu FIP Consulting, o companie abonata la contracte cu statul in toata tara.
Acest drum pentru care va intocmi Studiul de Fezabilitate, a fost prevazut inca din 2015 in Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru Polul de crestere Timisoara – proiectul C30. Soseaua ar urma sa fie construita intre un sens giratoriu la Pasajul Solventul si o alta giratie ce va fi amenajata la intersectia cu strada Carpenului.
Potrivit documentatiei, drumul va avea 2 benzi de 3,5 m pe sens si separator median, se vor proiecta retele de apa, canalizare pluviala si iluminat public, dar si un pasaj rutier suprateran peste calea ferata care sa includa si trafic pietonal si de biciclete.
Sunt prevazute si amenajarile de intersectii de tip giratie, una de raza larga sau in cruce la intalnirea cu inelul IV (intersectie intre pasajul Solventul si strada Garii, care e cuprinsa in celalalt proiect privind construirea pasajului), respectiv la intalnirea cu strada Carpenului, aceasta fiind de 2 benzi pe calea inelara.
Noua sosea e planuita cu functionalitate de drum expres, cu regim de viteza corespunsator. Insa se cere si studierea unei variante de infrastructura care sa cuprinda si piste de biciclete cu o latime de cel putin 1,5 m pe sens si trotuare de 2-3 m latime de-a lungul intregului drum.
Valoarea contractului semnat de Primaria Timisoara cu FIP Consulting este de 730.000 lei (fara TVA), adica aproape 180.000 de euro, cu tot cu TVA. Termenul de realizare este de 330 de zile de la emiterea ordinului de incepere, din care 90 de zile pentru asistenta tehnica.
Soseaua urmeaza sa fie a 8-a radiala, intrare in oras, a Timisoarei, pe langa Lugojului, Buziasului, Sagului, Gheorghe Lazar, Torontalului, Aradului si Sever Bocu.
FIP Consulting si la statiile noi STPT, si la Magistrala Verde, si la Podul Solventul
Castigatorul licitatiei pentru Studiul de Fezabilitate, firma FIP Consulting, are mai multe contracte incheiate ori inca in derulare cu Primaria Timisoara.
Compania controlata de Radu Victor Andronic, fost director pentru proiecte europene al CFR si fost consilier in Ministerul Comunicatiilor sub mandatul lui Valerian Vreme, mai are cu Primaria si alte contracte: unul pentru servicii de proiectare pentru 34 de statii de tramvai de pe linia 1, pe traseul Bozankaya, altul de documentatie pentru viitorul proiect de transformare a Caii Sagului in Magistrala Verde, inca unul pentru Studiul de Fezabilitate pentru viitorul Pod Solventul peste Bega si a strazii care sa duca la viitorul pasaj pe sub calea ferata.
FIP Consulting pentru Primaria Timisoara:
Servicii de proiectare (faza DALI + PT) si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru obiectivul de investitie ”Coridor de mobilitate Magistrala verde in Timisoara -Bd.16 Decembrie 1989 – Calea Sagului” (240.000 de euro cu TVA, termen de finalizare iulie 2023)
Servicii de proiectare (faza DALI+PT) si asistenta tehnica din partea proiectantului pentru realizarea obiectivul de investitie:”Modernizare statii tramvai Linia 1 Gara de Nord – Statia Meteo si retur” (50.000 de euro cu TVA, ar trebui sa fie gata)
SERVICII SF+PT C9b Inelul IV Vest: Str. Garii – Bd. Dambovita (1 milion de lei, trebuia sa fie gata)
***
Va reamintim ca finantarea pentru continuarea acestei radiale, cu inca 1,7 km, pana la viitoare centura, va fi asigurata de CNAIR.
Anul trecut in toamna, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a incheiat cu ministerul Transporturilor Contractul de Finantare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timisoara Vest, pentru fonduri nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.
Valoarea totala a proiectului pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, respectiv pregatirea documentatiei de atribuire a proiectarii si executiei de lucrari pentru Centura Vest, este de 5.051.716,99 lei si va fi finantat prin POIM 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 3.623.296,16 lei, 15% contributia proprie 639.404,20 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.
SURSA FOTO: Forum STPT
Pareri
Papusarii lui Fritz isi freaca mainile.
Idiotii vor repeta gresala din 2020.
tot e sub cei 500.000 euro / km facut in camp de alin nimica, oricat de mari sunt literele din titlu
postacii o sa se atace ca aia sunt cu tot cu executie, dar pun pariu ca nu o sa depaseasca nici cu executie
Sunt 5-6 firme in toata tara care fac studii la sosele, autostrazi, poduri si pasaje – proiecte mari de infrastructura, normal ca sunt „abonate” . Ce este important e ca se face prima radiala noua a orasului, dupa zeci de ani, si s-a reusit inclusiv conectarea la centura pe bani de la guvern. Asta apropo de ZERO proiecte.
Si nui rupe nimeni capul? stati si barfiti ca muierile pe net
toti sunteti smecheri pe net
spre deosebire de tine care barfesti pe internet ca dacii liberi :))))
Vine Nica și blochează tot ,daca Nica nu poate stadion ,sala polivalentă și centura nici primăria sa nu facă nimic. PNL nu mai exista e doar un psd mai infect.