Unda verde pentru licitatie. Spitalul ‘fantoma’ de pe Calea Torontalului se transforma in Institutul Oncologic Timisoara

TIMISOARA. S-a facut si ultimul pas inainte de demararea licitatiei pentru gasirea unui constructor care sa ridice viitorul Institut Oncologic de la Timisoara.

CITESTE SI: Internarile la Maternitatea Bega din Timisoara, suspendate. Incepe mutarea in noul spital 

Alfred Simonis, presedintele ales al Consiliului Judetean Timis, anunta ca a fost emisa Autorizatia de Construire.

Avem Autorizația de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara. Consiliul Județean a emis documentul fără de care nu putea fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului.
A fost necesară emiterea unei noi autorizații de continuare a lucrărilor, întrucât va exista o modificare a actualei structuri, a ceea ce s-a vrut a fi, în urmă cu aproape 30 de ani, Spitalul Municipal Timișoara.
Practic, va exista o demolare parțială a construcției și refacerea ei la cerințele, normativele și standardele actuale.
Vreau să le mulțumesc specialiștilor de la Universitatea Politehnica Timișoara, cei care au realizat expertiza tehnică pentru reluarea lucrărilor.
Ruina de pe Calea Torontalului se va transforma acum în cel mai modern Institut Oncologic din È›ară. Este cea mai mare investiÈ›ie care se va face în domeniul medical în judeÈ›ul TimiÈ™. 250 de milioane de euro sunt alocaÈ›i pentru acest spital, bani obÈ›inuÈ›i prin PNRR. Următorul pas, pe care îmi doresc să îl facem cât mai repede, poate chiar în următoarele zile, este scoaterea la licitaÈ›ie a lucrărilor de proiectare È™i execuÈ›ie„, a transmis Alfred Simonis.

Pana la finalul anului 2026, in locul acestor ruine se va construi Institutul Regional Oncologic, ale carui planuri au fost deja dezvaluite de mai multa vreme, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobati in sedinta de Guvern tinuta la Timisoara in luna aprilie. De intreg proiectul se ocupa Compania Nationala de Investitii.

Noul spital va deservi zona de vest a tarii si va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, Ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistica, endoscopie, explorari functional), bloc operator, terapie intensiva, laborator radioterapie, laborator medicina nucleara, centru pentru transplant medular si afereza celule stem).

Unitatea sanitara va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgentelor oncologice si spatii de studiu si cercetare (sala multifunctionala, sali de studiu, sali de prezentari practice, birouri de studiu, etc).

Institutul Regional de Oncologie de la Timisoara va costa 1.153.030.188 lei, cu TVA, finantarea fiind asigurata prin PNRR.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Barbologie pur electorala. Vor pierde banii din PNRR

  2. Cine plătește pagubele făcute acum 30 de ani la asa zisul Spital Municipal? Nimeni. Asa se lucrează în România. Nu se termina lucrarile sau se fac de mântuială. Uite asa se bate pasul pe loc, iar unii își umplu buzunarele.

    • Deci se va dărâma È™i se va construi iarăși… De câte ori??