TIMISOARA. Demarata in 24 aprilie, procedura de licitatie pentru realizarea Centurii de Sud la Timisoara are parte de cea de-a patra amanare a termenului la care sa fie depuse ofertele firmelor interesate sa construiasca mult asteptata sosea ocolitoare.
CITESTE SI: Cum ar putea arata unul dintre podurile simbol din Timisoara? Ultimul plan!
8 iunie a fost termenul limita initial de depunere a ofertelor pentru proiectarea si executia Centurii de Sud a Timisoarei. Acest termen insa a fost amanat pe SEAP de catre CNAIR pentru 22 iunie. Intre timp, insa, s-a luat decizia unei noi amanari, pentru data de 6 iulie. Surpriza, insa. Nici 6 iulie nu incheie procedura. Termenul a fost mutat in 21 iulie, iar acum si el a fost reconsiderat. In sistemul de achizitii publice a fost anuntata o noua data: 7 august.
De vina este multimea de solicitari de clarificare a unor aspecte tehnice facute de firmele interesate sa-si depuna ofertele pentru acest proiect. Tuturor acestor intrebari, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere are obligatia sa le raspunda, iar asta cere timp, intrucat nu exista un termen limita pana la care se pot inainta astfel de solicitari.
„Nu putem sa bagam termene in caietul de sarcini care deriva din aplicarea legii, se pot cere clarificari pana la Sf. Asteapta. Sunt vreo 100 de clarificari pana la ora actuala. Speram ca pana in data de 7 august cand e urmatorul termen sa le rezolvam pe toate. In general, firmele cer lamuriri despre date tehnice, termene, conditii de contract. Asa se intampla, de regula, la proiectele mari. Nu e ceva neobisnuit„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Serbanescu, purtator de cuvant CNAIR.
Directorul DRDP Timisoara estima recent ca cel tarziu in a doua jumatate a lui 2018 se va deschide santierul.
Ce se intampla cu Centura de Sud a Timisoarei daca se depune o contestatie la licitatie? Pierdem mai bine de un an.
„Daca este orice contestatie, la aceasta ora se poate face in 5 etape. Orice contestatie are 2 termene: unul de la Consiliul de solutionare a contestatiilor 30 de zile, la care se adauga unul de 45 de zile la Curtea de Apel. Pe fiecare etapa. Deci 75 de zile pe fiecare. In cazul cel mai favorabil inseamna 375 de zile„, a explicat Horatiu Simion in INTERVIURILE TIMISOAREI.
Centura de Sud a Timisoarei va avea 24 de kilometri aproximativ, este o lucrare care valoreaza peste 80 de milioane de euro, va avea 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel.
Seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara a prezentat si traseul final al soselei ocolitoare de sud.
„Ea va avea o continuitate a centurii existente, va traversa drumul judetean care leaga Timisoara de Mosnita, undeva imediat dupa calea ferata industriala existenta, imediat dupa oras, inainte de Mosnita, va traversa drumul de la Giroc, dupa actuala baza Flonta, dupa acel canal, vor ramane in interiorul centurii Girocul si Chisoada, ramane de cealalata parte baza militara, va ajunge la groapa de gunoi, de unde va merge spre Fabrica de zahar, undeva in zona Nesle, in Freidorf, va fi legatura cu viitorul inel pe care il pregatim pe partea de vest cu pod peste Bega. Deci Mosnita si Sag vor ramane in afara centurii, iar Girocul si Chisoda in interior. Din cealalta directie, legatura e de la Mahle, aproape de Timisoara, in vecinatatea traseelor electrice, va fi pe langa acea retea de inalta tensiune care e acolo, pe langa cartierul Fratelia, pe langa Freidorf pana la Nesle unde va fi pod peste Bega„, a precizat seful DRDP Timisoara.
Pareri
O tzara de idiotzi!
Nu, de idioți ci, de ȘMECHERI !!! Știi cât valorează, pământul, acolo ?!? Până nu se ,,împarte”, nu vedem centură !!!