Unde ne parcam masinile dupa ce se sfarsesc lucrarile in centrul istoric, la Timisoara? Anuntul primarului Nicolae Robu!

TIMISOARA. Mult promisele si trambitatele parcari supraterane din centrul Timisoarei bat in continuare pasul pe loc. O recunoaste insusi primarul Nicolae Robu care a dat asigurari in mai multe randuri soferilor timisoreni ca vor avea unde sa-si lase masinile cand zona Cetate va deveni pietonala.
Iata insa ca vineri edilul promite, cu sinceritate, o noua… amanare.

Cu parcarile nu am rezolvat nimic, suntem in curs de evaluare a proprietatilor care vor face obiectul schimbului intre UVT si Primaria Timisoara. O parcare supraterana pe structura metalica se poate construi in 6 luni, asa spun specialistii. Vorbim despre o parcare mare, la nivelul a 1.000 de locuri. Vom fi pregatiti cu bani de la bugetul local, pentru a fi siguri ca realizam parcarea. Daca semnalele de pe piata se vor schimba si vom vedea ca exista un interes pentru o investitie privata, atunci noi scoatem la licitatie. Ne vom stradui si sunt convins ca vom si reusi sa asiguram, pentru cetatenii care locuiesc in zona, respectiv au afaceri in zona, locuri de parcare in regim special. In momentul in care vom termina aceasta parcare de cel putin 1000 de locuri vor fi in locul popotei militare, respectiv in cea de pe Bratianu. Asta, undeva in 2016. Nu cred ca pana la alegeri, realist privind lucrurile„, spune Nicolae Robu.

De la deschiderea santierului pentru reabilitarea centrului istoric la Timisoara, gasirea unui loc de parcare in zonele limitrofe Cetatii este o adevarata provocare pentru soferi si cu totii asteapta cu nerabdare sa se incheie odata lucrarile in speranta ca asa vor face mai putine ture cu masinile pentru a descoperi un spatiu.

Primarul Nicolae Robu spune ca totul e in grafic.

Continua lucrarile la centrul istoric. Ce a mai ramas de pavat in Piata Unirii este latura nordica, cea mai ingusta dintre toate cele 4 laturi, din fata Domului si pana la Vasile Alecsandri. Apoi, in continuare, mai e de pavat strada Vasile Alecsandri. Strada Lucian Blaga este gata, strada Griselini a fost pavata de catre firma Corint. Este prima sublucrare facuta de Corint, firma ce are in sarcina punerea in valoare a descoperirilor arheologice„, explica edilul Timisoarei.

Pana una alta, Consiliul Judetean Timis a anuntat ridicarea unei parcari cu 6 etaje in buricul Timisoarei.

CITESTE SI: Parcare supraterana cu 6 etaje, in plin centrul Timisoarei! Cine vrea sa construiasca si unde?

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. „Sublucrare,subpasaj..”-cuvinte noi inexistente in limba romana,inventate de Robu.In schimb in DEX exista cuvintul „submediocritate”,cuvint care i se potriveste pentru tot ce face.Mai bine spus ,pentru tot ce zice ca face.

  2. Extrem de vaga informatia… firma Corint. Care dintre ele? Sper ca nu editura Corint 🙂
    Cel mai probabil, este vorba despre marea societate Grup Corint, Santimbru (Alba).
    Probabil cetatea Alba-Iulia ofera o mai buna recomandare decat lucrarile de salubritate ale …

  3. Relativ la parcarile amintite (nu toate din cele avute in vedere):
    1. Parcarea supraterana de cel putin 1000 de locuri in locul popotei militare: daca lucrarile incep odata ca pasajul Popa Sapca, chiar si circulatia din zona punctelor cardinale va fi (cel putin partial) compromisa; deci care sunt solutiile ramase ptr trecerea dintr-o parte in alta a Timisoarei?
    2. Parcarea din zona Bv. Bratianu: era amintita (candva) ca fiind o parcare subterana care se va „amenaja direct in subteran”? O astfel de solutie nu poate fi realizata (in subteran) la 5 m sub pamant (avand si cel putin 4 intrari-iesiri cu functionare simultana). Solutia posibila este doar una cu decopertare (din nefericire).