‘Uneori mananca pe jos, unii mai iau si o carte in mana, in pauza de masa’. Nicolae Robu sare in apararea muncitorilor care lipsesc de pe santiere in Timisoara

TIMISOARA. Doua poduri din zona Iozefin, din Timisoara, Dragalina si Eroilor, sunt in santier de ceva vreme. Si, daca unul dintre ele este inchis, iar pe celalalt se circula cu restrictii, spre ‘bucuria’ soferilor, muncitorii  lipsesc cu desavarsire.

CITESTE SI: Sorin Supuran: Voi face public raportul de audit de la STPT, voi vorbi de jaful facut ani de zile si despre cum intelege Nicolae Robu sa-si respecte agajamentele 

Lipsa muncitorilor de pe cele doua poduri a fost observata si de primarul Nicolae Robu care desi a „descins” pe santier, le-a gasit acestora o scuza. Mai mult, edilul spune ca muncitorii nu trebuie luati in deradere, pentru ca de multe ori ei mananca pe jos sau abia mai apuca sa deschida cate o… carte, in pauza de masa.

Nu se lucreaza intr-un ritm care sa ma multumeasca. Cand am fost pe santier se lucra cam firav. Astazi a fost o descindere a dmonului Chis Culita (directorul Directiei Tehnice din Primaria Timisoara – n.r.) cu cei de la Enel pentru a se definitiva niste solutii pentru reteaua electrica din zona. Cand am fost acum 2-3 zile se lucra cam firav. Mi s-a dat raspunsul ca mai erau si altii la lucru, dar erau in pauza de masa. Nu trebuie sa luam in deradere, acesti oameni muncesc si nu e o munca usoara, ma refer la constructori. De multe ori sunt luati in deradere ca mai stau si ei si mananca uneori pe jos, unii mai iau si o carte in mana, pot fi vazute si astfel de scene. Acesti oameni trebuie sa aiba respectul nostru. Cunoscand viata lor, am un respect deosebit pentru ei„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Accident grav pe ‘Soseaua Mortii’ Timisoara – Lugoj. Ambulanta izbita de o masina, 5 victime. Foto 

Refacerea podurilor Eroilor si Dragalina a demarat la inceputul lunii mai, iar in 9, respectiv 10 luni de la data inceperii santierului, timisorenii ar trebuie sa traverseze Bega peste cele doua modernizate si largite, insa timpul ramas pana la finalizare este destul de scurt.

Fiecare pod va avea cate doua benzi pe sens, dar si piste de biciclete si trotuare largite.

Lucrarea de la Podului Eroilor costa 3,1 milioane de lei, iar cea de la Podul Dragalina costa 8,5 milioane de lei.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cine credeti ca este de vina pentru conditiile astea? Firma ar trebui sa le puna la dispozitie oamenilor sai, o remorca inchisa, tip duba, in care sa fie banci si mese, apa rece de baut, dar si de spalat pe maini (conditii minime de igiena) care de fapt sunt incluse in costurile organizarii de santier, deci incluse in pretul lucrarii. Dar probabil ca firma nu se satura de castiguri! Sa vedem si calitatea materialelor incluse in lucrare! Sper ca dupa primul an sa nu apara ‘vicii ascunse” si care vor fi remediate tot din banii nostri, iar diferenta de pret dintre materialele incluse si platite prin deviz, intra in buzunarul constructorului, apoi si in diverse comisioane!

    • Sa nu mai vorbim de faptul ca este in sarcina angajatorului sa creeze conditii civilizate de lucru, conform normelor de protectia muncii! Iar inspectorii de protectia muncii se gasesc la ITM deci totul se petrece sub nasul lor, in cazul ambelor poduri, si rectii: zero! Ar fi trebuit sa verifice lucrurile in prima zi de lucru! Doar ca, nu le pasa de loc! Normal, nu? Mai ales ca pentru servitul mesei exista containere utilate in acest sens, trebuiesc amplasate toalete, si alte conditii minime de lucru civilizat! Dar, de fapt, cine sa le foloseasca daca nu e nimeni pe santier! Cand se va apropia termenul, se va da totul peste cap, si daca nu se incadreaza in termen (aproape sigur) se vor gasi tot felul de scuze „obiective” si nu se vor plati penalitati de intarziere, asa cum ar fi normal sa se prevada in orice contract.

  2. Mai iau şi câte o carte în mână! De care? De 66, eventual! 🙂

  3. Domnul primar eu lucrez in domeniu de 35 în Austria și știu cu ce se mănâncă construcțiile.
    Există un caiet de sarcini care începe de la containerul sanitar pana la câte dălți are picamărul nr de muncitori pentru fiecare fază de lucru nr de utilaje și termen de finalizare.
    Cat despre cărți poate cărți de joc pentru.ca nul văd pe nici unul interesat de lectură.
    Sfatul unui om care nu duce lipsă de modestie dar se pricepe la ce spune cel mai nepotrivit om în primărie este Culiță CHIȘ datorită lui lucrările sunt de cea mai proastă calitate și cu întârzieri nejustificate. Dacă dumneavoastră nu vă pricepuți la construcții nul mai luați în brațe că veți cădea împreună cu el.
    Cel mai clar exemplu este Calea Martirilor lucrările la trotuare sun de o calitate greu de imaginat și că să înțelegeți va voi reda o conversație la care fără să vreau am fost martor.
    Era într-o vineri pe la 9 dimineața treceam stradă când am auzit o conversație între un șef

    • Continuare din postarea de mai sus
      de echipă și șeful de șantier care a adus on om bănuiesc al străzii în haine sărăcăciose care suna așa :șef de echipă PE ĂSTA CE L-AI ADUS AICI șef de șantier bănuiesc LASĂ-L CĂ MAI PUNE ȘI EL O BORDURĂ.
      Vreau să vă atentionez de un singur lucru, dacă fazele de lucru sunt controlate de către dirigintele de șantier cum scrie la carte toate firmele care au avut șantiere în Timișoara erau în faliment s-au au dat ȘPAGĂ.
      Altfel nu inteleg cum o firmă a asaltat hidrantii
      iar comisia tehnică nu a spus nimic la recepție.

  4. Primaria nu are ce sa-si dea cu parerea despre ce fac muncitorii pe santier, cum mananca si ce citesc. Treaba ei (a primariei) e sa faca un contract clar, cu termene de executie (data receptiei finale, cat timp se circula cu restrictii pe un sens sau pe celalalt, cu termene si obligatii de garantie, cu clauze ferme de penalizare pentru intarzieri si cu o comisie de receptie competenta. Si sa nu uite sa plateasca la timp lucrarile executate.

  5. In orice tara serioasa la asa o lucrare se muncea in 3 schimburi 7/7 zile cu o diagrama Gantt in fata. La noi, la stat se lucreaza pe incercate, spargem aici, mai peticim pe colo, ne mai invartim putin in jurul cozii, dam vina pe vreme… Lucrarile la MALL nu tin circulatia blocata dar se lucreaza in ritm sustinut

  6. Cu ocazia vizitei de lucru a … domnului director al Directiei Tehnice din Primaria Timisoara …. nu a constatat aberatia celor douan indicatoare STOP resp CEDEAZA TRECERA de la coborarea de pe pod intersectie spl T. Vladimirescu?
    Sau a avut un om plasat acolo care sa „dirijeze circulatia”? STOP-ul este corect (montat de mult, cam sus dar … asta este …, poate ramane, CEDEAZA TRECERA aberant, creind (in termeni medicali) „penis captivus” pentru cei care coboara de pe pod.
    Asteptam urmatoarea „vizita de lucru” (repetitio mater studiorum”!