Unii devin violenti, daca nu le dati bani. Peste 600 de cersetori ridicati de pe strazi la Timisoara. Video

TIMISOARA. Ofera diferite obiecte spre vanzare, afiseaza diferite mesaje pe bucati de carton sau apar cu copii in brate pe strazi, pe trotuare, printre masini sau chiar in plin centrul Timisoarei sau prin parcuri si ii agaseaza continuu pe timisorenii care trec pe langa ei ori stau pe la terase.

CITESTE SI: Deschiderea Parcului Botanic din Timisoara, amanata. Ce mai trebuie facut la sistemul de iluminat inteligent de pe alei. Foto

Politistii locali au reusit de la inceputul anului sa adune de pe strazi 655 de persoane care fac apel la mila publica. Acestia sunt preluati de agenti, dusi in centre sociale, insa la scurt timp pleaca de acolo si sunt gasiti de echipaje in alta zona din oras. Unii cer bani, insa altii vor sa si vanda anumite produse, iar daca sunt refuzati, devin agresivi.

Fenomenul cersetoriei este unul prezent in cotidian, politistii locali actionand permanent pentru descurajarea lui. Actiunile desfasurate pe aceasta linie au loc zilnic, persoanele care apeleaza la mila publica fiind depistate atat ca urmare a verificarilor efectuate in teren, cat si ca urmare a sesizarilor de la cetateni. Astfel de persoane sunt depistate in mod repetat si preluate din strada, fiind predate catre Centrul pentru persoane fara adapost din cadrul Complexului de servicii Sfantul Francisc de pe strada Telegrafului. Din pacate, legislatia nu permite obligarea acestor persoane sa stea intr-un centru, acestea neputand fi retinute acolo impotriva vointei lor, alegand sa se intoarca in strada, de multe ori, inainte ca politistii locali sa termine formalitatile de predare a lor catre centru, o solutie fiind ca timisorenii sa nu le mai ofere bani„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara

Cei mai multi cersetori au fost ridicati de pe strazi in lunile de vara, insa multi continua sa apeleze la mila publica si in aceste zile. Dintre cei 655 depistati de agenti, 36 erau copii si au fost incredintati Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Majoritatea cersetorilor sunt din alte localitati.

Politia Locala reaminteste cetatenilor ca nu este bine sa le ofere bani cersetorilor cu atat mai mult cu cat unii dintre ei nu folosesc acesti bani pentru a se intretine, ci pentru a-i da in special pe alcool, uneori sunt violenti, produc disconfort prin mizeria stransa in jurul lor, altii sunt apti de munca si totusi recurg la astfel de metode. Cazuri de acest gen pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul institutiei [email protected]„, mai transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. sa-i trimita in Oltenia de unde au venit

    • Cerșetoria este, după hoție, contrabandă și escrocherie, meseria tradițională a ba(a)tustanezilor, așa cum au ”învățat” ei de la jegurile de migranți asiatici nespălați care au invadat Europa în urmă cu un mileniu, și-au instalat iurtele în Câmpia Panonică și… degeaba, pentru că până și astăzi dovedesc că nu au reușit să se integreze în civilizația europeană, ei tot la Putină și mujicie asiatică trag, ca pupincuriști de primă mărime ai lui Volodea. Așa că… să stea, în crucea mamei lor de corcituri infecte, la ei acasă, în Ban(a)tustan!

  2. Da, unii cersetori devin violenti.
    Eu m-am lecuit de ajutat „saracii” cersetori, care cu tablitze sau cutii de conserve goale iti cer sa fie ajutati, ca le-ar fi foame, ca sunt bolnavi, etc.
    Mai de multi ani, undeva in Romania, mergeam cu pritena mea prin oras. Ea si-a cumparat de la o taraba 2 langosi. Langa ea apare un cersetor cu tablitza ca ii e foame si cere sa fie ajutat. Prietena, miloasa, se uita la el, si cum eram studenti amandoi, deci fara multi bani, ia un langos, inca neinceput, din care inca nu a muscat si il intinde cersetorului. Asta, suparat, da cu mana peste langos, langojul cade pe jos, si cersetorul incepe sa o injure de mama pe prietena, ca el are nevoie de bani si nu de langosul ei. Cum prietena, cu un an in urma ii murise mama de o boala grea, a ramas pritena cu gura cascata. De atunci nu ajut nici un cersetor, Acuma sunt in Germania si aici vezi prin orase o gramada de cersetori, (multi par a fi din RO) unii cu tablitze ca le e foame, altii cu sunt erou al revolutiei (cu multi ani in urma).
    Cu copii in brate nu apar aici, si nici violenti nu sunt, ca nu au voie aici, apare imediat politia sau cei de la protectia copilului Dar mai nou apar cu tot felul de brosuri si tabele, multi ca sunt surdomuti,, ca sunt de la cei cu cancer la ceva copil din nu stiu eu ce tara sau ca sunt de la sinistrati, si cer sa le dai pe un cont , cica pentzru organizatia de ajutorare, bani. Daca anunti Politia, aia apare si daca ii prinde (ca multi dispar cum vad Politia la colt) , afli ca nu exista asa organizatie pentru care aduna „surdomutii” fonduri, ci ca contul ala este al unuia, care nici in clin nici in maneca nu are cu ceva de ajutorare. Este furt cailicat, asa se considera,
    Asa ca nu ajutati cersetorii, ca 99% nu sunt indreptatiti. Daca vreti sa jutati pe cineva, uitati-va prin vecini, printre rude sau cunostiinte, si veti gasi pe cineva care va va zice „multumesc” daca il ajutati.
    Eu aici in germania, am la bloc o femeie batrana, care e mai prapadita, cu pensie mica dar care e femeie serioasa, pe care o ajut sa-si faca cumparaturile. II fac eu cumparaturile . Ea plateste, dar eu umblu prin magazine sa le cumpar si ii aduc plasa la usa. Si din cand in cand o rog sa-mi fac o prajitura. Eu cumpar ingredientele (de ajung pentru 5 prajituri, si ea face prajitura. Si mai capata si ceva bani (pentru curent si manopera), asa ii zic. Si asa ajut pe cineva nevoias, si mai capat si multe multumiri.
    Faceti si voi la fel si nu ajutati cersetorii care dupa ce ii ajuti inca te mai injhura ca le dai putin sau ca nu le dai bani.
    O zi buna la toata lumea.

  3. Exemple cu cersetori:
    1. In tramvai, adult 40-45 de ani, cu bilet de iesire din spital, copil bolnav de leucemie; ma ofer sa-l ajut altfel decat cu bani; se da jos la prima.
    2. Batran care statea zi de zi proptit de un carucior la intrarea intr-un supermarket; la inchidere vine un tanar cu ditamai bolidul sa-l preia.
    3. In fata unui spital, barbat cca 50 de ani, care plangea ca i-a murit nevasta si nu are cu ce s-o duca acasa s-o ingroape fiindca nu are bani; peste 2 saptamani, acelasi barbat cu aceeasi poveste: nevasta moarta in spital.
    4. In parcarea unui supermarket, femeie de vreo 30 de ani, cu mana intinsa ca n-are ce da de mancare la copii; i-am spus ca-i buna de munca si am sa chem politia; tupeu maxim: da’ ce-am facut??? I-am spus ca cersetoria se pedepseste; n-a impresionat-o, s-a dus la alta masina dupa ce mi-a spus niste cuvinte „de-ale lor”…
    Daca lumea nu ar da bani cersetorilor, nu i-am mai vedea pe strazi si in parcarile magazinelor. Dar sunt oameni cu suflet bun care se gandesc, probabil, ca dau de pomana in conformitate cu invataturile biblice. Si escrocii uzeaza de aceasta sensibilitate.
    Concluzie: Unii sunt doar escroci, altii, sunt exploatati de catre escroci. Banii pe care-i dati ajung la escroci, si nu la cel nevoias, deci: NU DATI BANI CERSETORILOR!

    • Interesant punctul 2 . La ce supermarket, in ce zona?

      In rest, facerea de bine e …

    • Ai vazut „Filantropica”? Descrie perfect ce spui

  4. Si acolo stau seara, după ce se întuneca, un cerșetor „orb” si o ea care-l duce printre masini, care într-o perioadă era si ” gravida” . Tot ei erau si la Punctele cardinale acum cativa ani. Vad ca nimeni nu- i intreaba de sanatate, deși sunt tineri si apți de muncă. Daca chiar e orb sigur are ajutor social si poate chiar însoțitor. Oare însoțitorul, adică ea, îl duce la cerșit? Politia locala nu se vede!!

  5. Serviciul social în România e complet depășit de situație, politia locală e Neinstruită, astfel problemele rămîn, la fel și fenomenul

  6. Clasa politică NU schimba legea, deoarece ăștia sunt VOTANȚII LOR de nădejde…. asistații sociali

  7. Ar trebui luate masuri mult mai drastice, si cât mai repede.
    Timisoara, oras in care sunt peste 50 de mii de ceresetori, a ajuns un oras extrem periculos.