Unii elevi merg la scoala in doua ture cu microbuzele in Timis. Mai este nevoie de inca 24 de microbuze scolare

TIMISOARA.  Pentru ca toti copiii sa ajunga in timp util si in siguranta la cursuri, in Timis mai sunt necesare 24 de microbuze scolare. In unele localitati, soferii fac 2-3 ture in fiecare dimineata pentru a-i transporta pe toti elevii la scoala.

In Timis copiii nu merg la scoala pe jos, dar ar mai fi nevoie de microbuze. Sunt localitati unde microbuzul face doua-trei transporturi pentru a duce toti elevii la scoala. De aceea am solicitat Ministerului Educatiei inca 24 de microbuze, dintre care 21 pentru descongestionarea transportului existent”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Timis.

Inspectorul general adjunct a mai precizat ca sunt cazuri cum ar fi in satul Comlosu Mic unde urma sa se desfiinteze o scoala primara daca nu se primea un microbuz scolar pentru transportul elevilor la scoala din comuna Comlosu Mare.

In aceasta localitate s-a luat decizia ca scoala primara sa functioneze in continuare cu clasele simultane din cauza ca nu avem un microbuz pentru transportul elevilor, aceasta desi consiliul local din comuna a decis desfiintarea scolii cu conditia alocarii unui microbuz de transport scolar”, a mai spus Halasz.

In judetul Timis sunt 38 de microbuze scolare alocate unor primarii de catre Consiliul Judetean Timis, primite in baza unor colaborari cu localitati din alte state ale Europei. De asemenea, mai sunt alte 80 de microbuze scolare care au fost alocate de catre Ministerul Educatiei.

Aproximativ 6.000 de elevi din Timis beneficiaza de transport scolar.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Copiii au nevoie de scoli nu de microbuze ! In Romania in ultimii 23 de ani doar biserci sau construit pe banda rulanta. Scolile si spitalele au fost desfintate. Rusine si ne miram ca ramanen tot in feudalism

  2. Pentru cel care a comentat anterior, ai dreptate, doar ca in cazul scolilor din localitatile mici nu este justificata construirea lor fiindca pur si simplu sunt prea putini elevi.

    In schimb ar trebui construite sau extinse cele din orase, si foarte important construirea de internate, unde sa stea acei copii.

    Iar in cazul localitatilor departate de orase ar trebui modernizarea scolilor (in centrele de comune) si sa se continue cu transportul elevilor. (fiind destule situati unde este mult mai justificat trasportul decat construirea de scoli care ar ramane abandonate)