Universitatea Politehnica Timisoara a castigat cele mai multe proiecte de cercetare din fondul de relatii bilaterale cu Norvegia si Islanda

TIMISOARA. In perioada mai 2016 – aprilie 2017, Autoritatea Nationala pentru Cercetare stiintifica si Inovare a derulat competitia de proiecte din Fondul de Relatii Bilaterale al Programului RO14 „Cercetare in Sectoare Prioritare”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009-2014.

Universitatea Politehnica Timisoara a depus un numar de 16 aplicatii avand o rata de succes de peste 55%. Cele 9 proiecte acceptate la finantare plaseaza UPT pe primul loc la nivel national in aceasta competitie, sumele atrase reprezentand aproximativ 22% din bugetul total al acesteia”, a precizat conf. univ. dr. Liviu Cadariu-Brailoiu, prorector UPT.

Participarea la acest program a permis membrilor comunitatii academice din cadrul UPT acces la infrastructura de cercetare de exceptie, formarea de echipe interdisciplinare in vederea participarii la programele Orizont 2020, cresterea vizibilitatii internationale si identificarea de noi directii de cercetare cu institutii de cercetare din Norvegia si Islanda (Institutul Norvegian pentru Cercetari in Bioeconomie, Universitatea din Reykjavik, Centrul Islandez pentru Conservarea Solului).

Obiectivul principal al proiectelor a fost acela de a intari relatiile bilaterale in domeniul cercetarii indiferent de aria tematica, prin retele, schimb, acces la/si transfer de cunostinte, tehnologie, experienta si bune practici. Sprijinul financiar a fost oferit proiectelor dezvoltate in parteneriat intre organizatii de cercetare din Romania ca stat beneficiar si Norvegia, Islanda si Liechtenstein, ca state donatoare.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cit exact valoreaza granturile alea? ca in titlu zice programe de cercetare (si aici cineva s-ar astepta la un buget de peste o suta de mii de euro) dar in text se pare ca e vorba de mobilitate…deci calatorie…si per total probabil ca deabea bate zece mii de euro

  2. 200000 euro buget total disponibil (sursa MCI/ANCSI) * 0.22 = 44000 EURO (cam atat ar veni ca au atras)

    • Cri-cri-cri, daca cifrele tale sunt corecte, ar veni cam 5000 euro/proiect, adica ar fi vorba de mobilitati (cum bine zice verisorul tau mai mic cri-cri). Aqua kiorensis.