TIMISOARA. Academia Oamenilor de Stiinta din Romania organizeaza la Timisoara, in perioada 12-14 octombrie a.c., Conferinta Stiintifica de Toamna cu tema „Cercetare stiintifica in sprijinul dezvoltarii economice durabile”.
In cadrul Conferintei vor fi prezentate peste 140 lucrari, din domeniul stiintelor ingineresti, economice, medicale, istorice, filosofice, militare, din domeniul stiintelor fundamentale: matematica, fizica, chimie s.a.
Lucrarile Conferintei se desfasoara la Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara si la Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica a aceleasi universitati.
Deschiderea lucrarilor Conferintei are loc joi, 12 octombrie a.c., orele 18:00 la Liceul de Muzica „Ion Vidu” din Timisoara, fiind urmata de un spectacol artistic sustinut de elevii liceului.
La incheierea lucrarilor se organizeaza sambata, 14 octombrie a.c., orele 10:00, la Biblioteca UPT, o dezbatere cu tema: „Misiunea si conditia intelectualului”, dezbatere la care sunt asteptati toti cei interesati.
Pareri
Franta, cu 65 de milioane de locuitori, are o singura academie. Cine e curios sa vada ce retributie primeste un academician „nemuritor” va gasi (317,50 € =1460 Ron, http://paiecheck.com/2014/04/11/salaire-dun-immortel-de-lacademie-francaise/), iar la noi, la AOSR primeste 2000. Nu va spun cat iau cei de la Academia Romana ! Poate se gaseste un ziarist sa faca o analiza comparativa.
Mai mult, SUA (319 milioane locuitori) are o academie (New York Academy of Sciences), dar aia este un fel de sindicat, la care rebuie sa platesti cotizatie (vreo 200 USD/an).
Romanii au mai multe academii AR, AOSR, ASMed, ASTehn, ASAgricSilv, ASigurantaNat, AcadSport, de 7xFranta. Care tara a luat mai multe premii Nobel ? Romania a luat -2, ca premiantii au trebuit sa fuga. Palade a trecut Dunarea, iar Herta Muler a fost cercetate de academicienii de la Secu !
Am vrut sa vad pe site-ul AOS Romania membri (la diferite sectiuni)
http://www.aosr.ro/structura/membrii-din-romania/
Rezultatul: site-urile de clarificare nu sunt accesibile (not found)..
???? Dece?
Kakademicienii nostri, in majoritatea lor, au fost bine alesi pe baza a doua criterii:
1. Au adus mari „contributii” in perioada comunista fiind slujitori de nadejde a fostei securitati – pornind de la simpli turnatori si ajungand pe statele lor de plata- astfel incat nu mai puteau spera la functii de conducere dupa 1989, putand fi demascati de catre cei din CNSAS, dar au fost rasplatiti pentru loialitate cu acele titluri;
2. Au adus „contributii” importante in politica de dupa 1989, facand salturi spectaculoase de la un partid la altul, adunand cate 2-3 licente si masterate si binenteles cel putin un titlu de doctor, pe baza unei teze a carei valoare stiintifica este indoielnica, asta ca sa nu spunem ca la o analiza serioasa s-ar putea sa fie gasita printre tezele copiate (plagiate).
PS. Romania n-a luat niciun premiu Nobel !! Emil Palade era cetatean american ( numai american) de origine romana, iar Herta Muller era cetatean german. Asta ca sa se vada cat respect au avut institutiile romanesti fata de adevaratii oameni de stiinta.
Aveti dreptate. Tocmai de aia am spus ca avem „minus doi” laureati. Palade a trecu clandestin Dunarea, pentru ca a aflat ca va fi arestat, pe motiv de „ginerele lui Malaxa”, grupul Aktionsgruppe, de scriitori germani (Herta Muller, Totok, Wagner) au fost batjocoriti de cercetatorii de la Secu. Matematicieni ca Foias, frt. Teleman, …, au facut onoare universitatilor americane.
@mirare are dreptate, activitatea de la srl-academia e secreta si retribuita. Stiti ce pensie a avut presedintele Harry Truman ? 112,56 $ ! (https://ro.wikipedia.org/wiki/Harry_S._Truman) Ce renta viagera iau smecherii academici ?
PS Cand am spus batjocoriti ma gandeam la facutul de glume pe spinarea scriitorilor, cu „pulanul”. Drept recunostiinta AR, in amfiteatrul de la Timisoara a facut lansaea unei carti despre patriotul Iulian Vlad !