Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza un seminar academic alaturi de National Instruments

Universitatea Politehnica Timisoara, avand ca piloni centrali ai activitatii sale procesul educational si cercetarea stiintifica, se implica in organizarea seminarului „Cele mai noi tehnologii pentru cercetare si educatie”, manifestarea purtand semnatura prestigioasei companii National Instruments.

Seminarul se desfasoara un 6 februarie 2015, in cladirea Electro (bulevardul Vasile Parvan nr.2) a Universitatii Politehnica Timisoara. Actiunea se adreseaza cercetatorilor, cadrelor didactice si tuturor celor interesati de platformele utilizate in cercetare si industrie pentru aplicatii personalizate de masurare si control. Manifestarea face parte dintr-o serie de evenimente organizate la nivel national, National Instruments sustinand astfel de seminarii si in Bucuresti, Iasi si Cluj.

National Instruments este o companie americana cu sediul central in Austin, Texas, care are peste 7 100 de angajati si filiale in aproape 50 de tari. Compania si-a deschis prima filiala din Romania la Cluj, in anul 2005, fiind prima entitate NI R&D din estul Europei. NI ofera clientilor medii de programare usor de utilizat precum NI LabVIEW si echipamente hardware modulare usor de integrat, la costuri reduse, avand o baza larga de clienți ce se ridica, la nivel global, la peste 35 000 de companii diferite in fiecare an. Echipamentele produse de National Instruments au accelerat cercetarea si procesul educational oferind cadrelor didactice si cercetătorilor o platforma comuna pentru efectuarea aplicatiilor de masurare, control si dezvoltare rapida de prototipuri. Aceasta abordare tehnica este utilizata in multiple domenii,  de la electronica si sisteme auto integrate, comunicatii wireless si masuratori RF, pana la aplicatii de fizica nucleara.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.