Universitatea Politehnica Timisoara, participant activ la celebrarea orasului

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cei mai importanți susținători ai programului „Timișoara 2023”, care și-a deschis spațiile pentru evenimente aflate la granița dintre știință și artă și care a lansat, la rândul său, o serie de proiecte în cadrul Capitalei Europene a Culturii, nu putea lipsi de la maratonul cultural „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, unul dintre evenimentele fanion ale acestui an, derulat între 6-8 octombrie 2023, care pune reflectoarele pe potențialul coridorului viu al Timișoarei și pe efervescența cartierelor orașului.

Astfel, dintre evenimentele cu care Universitatea Politehnica Timișoara își aduce aportul la programul Capitalei Europene a Culturii de celebrare a orașului menționăm:

Punct cultural la Biblioteca UPT

Explorarea în tihnă a unor albume de artă și fotografie, cărți despre istoria orașului și volume ale unor scriitori locali, cât și o expoziție despre brevetele științifice deținute de Universitatea Politehnica Timișoara.

https://celebrare.timisoara2023.eu/…/punct-cultural-la…/

Science&Wine

Discuții alături de drd. Andreea Simici, cercetătoare în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, despre spațiul public și cum poate aduce acesta o comunitate laolaltă.

https://celebrare.timisoara2023.eu/evenimente/science-wine/

                The Face în Campus

O instalație interactivă sub forma unui bust uriaș asupra căruia se proiectează imagini 360, care aduce în discuție modul în care imaginea oamenilor se reflectă în mediul online în era digitală.

https://celebrare.timisoara2023.eu/…/the-face-in-campus/

                -Warm-up FAST– Festivalul Școlilor de Arhitectură din România

FAST | Festivalul Școlilor de Arhitectură din România va aduce laolaltă sute de studenți, cadre didactice și arhitecți din toată țara și Euro-regiune. În așteptarea acestui important festival, organizatorii au conceput un eveniment care să anunțe, dar și să introducă în atmosfera festivalului. Warm-up-ul va avea loc la pavilioanele construite de echipele facultăților de arhitectură din România. La Warm-up, invitați sunt Dan Felix Paraschiv și Előd Golicza, absolvenți ai reputatei Academii de Arhitectură Mendriso.

https://celebrare.timisoara2023.eu/…/warm-up-fast…/

               Muzeul Tehnic UPT – Experimentarium TM – ora 12:00 – 17:00

Muzeul UPT  prinde viață și aduce publicului o serie de instalații digitale unice, realizate de către artiști, colaboratori și studenți și profesori de la Universitatea Politehnica Timisoara pentru Timișoara!

Una dintre instalațiile pregătite la muzeu este pentru iubitorii de plante și natură, dar cu ceva aparte.

Timișorenii, dar nu numai ei, sunt invitați să descopere Physic AI Garden,  o instalație digitală, bazată pe Inteligență Artificială realizată de Anna Dumitru și Alex May, ce prezintă o grădină virtuală dinamică, în care plante și ciuperci virtuale cresc și interacționează unele cu altele și cum diferite medicamente pot afecta organismele organice; Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.

                Orașul Paralel

Portalul Orașului Paralel va putea fi vizitat de la ora 18:00 la ora 1:00, de vineri până duminică (6, 7, 8 octombrie).

Portalul e aici https://maps.app.goo.gl/btuVEzppjUpPHgzm7

Tot de Celebrarea ORAȘULUI, în PARALEL se joacă THE GAME (ruta galbenă în Iosefin, pe podul de fier) https://timisoara2023.eu/…/orasul-paralel-jocul-din…/

Iar în Fabric, Ultima zi a Flórei e și pe Android și pe iOS.

                „Porous Matter” și „Ecluze pe Bega”

MV Sci Art este și el parte din programul „Celebrarea orașului”, prin includerea Porous Matter și Ecluze pe Bega, asigurând coerența artistică și implementarea integrată și corelată a proiectului.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.