Unul din cei mai mari producatori de energie din Italia dezvolta un intreg cartier in nordul Timisoarei

– Ateneo Timisoara va include la final 1.300 de apartamente si o lista semnificativa de facilitati, urmând sa fie cel mai amplu proiect rezidential din Timisoara. Prima faza include 153 de apartamente in trei blocuri si va fi livrata in 2020

– Ansamblul va fi primul proiect rezidential integrat din Timisoara. Va include un supermarket, noua terenuri sportive, spatii comerciale pentru 120 de magazine de diferite dimensiuni, un parc de 16.000 de metri patrati, gradinita, numeroase locuri de joaca pentru copii si intreaga infrastructura generala specifica unui proiect de astfel de dimensiuni

– Dezvoltatorul proiectului este FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre ce mai mari producatori de energie regenerabila din Italia, cu o capacitate anuala de productie de peste 1 GW. Grupul a inregistrat in 2019 venituri de 226,5 milioane de euro si un profit net de 62,3 milioane de euro.

FRI-EL Buildings, parte a grupului italian FRI-EL Green Power, unul dintre cei mai mari producatori de energie regenerabila din Italia, va investi peste 80 de milioane de euro in dezvoltarea ansamblului Ateneo Timisoara, care va deveni cel mai amplu proiect rezidential din vestul tarii, cu 1.300 de apartamente si o lista semnificativa de facilitati.

Ateneo Timisoara este amplasat in zona Torontalului, una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare imobiliara a orasului, in apropierea Universitatii de Agronomie si Medicina Veterinara si la aproximativ un kilometru de viitorul magazin IKEA Timisoara. Prima faza a proiectului va include 153 de apartamente in trei cladiri, in urma unei investitii de aproximativ 10 milioane de euro – exclusiv din fondurile companiei. In prezent se realizeaza lucrari la structura etajului cinci al primelor doua cladiri, al caror termen de finalizare este primavara anului 2021 – cea de-a treia cladire va fi livrata la finalul anului viitor.

”Am ales Timisoara deoarece este unul dintre principalii poli de dezvoltare economica ai României si principalul centru urban din vestul tarii. Am gasit aici o piata rezidentiala in plina dezvoltare si o cerere reala pentru locuinte compartimentate inteligent si la preturi competitive, dar mai ales parte a unor proiecte integrate, cu multiple facilitati specifice unui nou stil de viata. Am inceput dezvoltarea Ateneo Timisoara la finalul lui 2019 si nu am incetinit deloc in ultimele trei luni, având deplina incredere in piata româneasca – dezvoltarea proiectului se va intinde de altfel pe mai multi ani si suntem si in cautarea unor noi oportunitati”, a declarat Luca Cainelli, CEO FRI-EL Buildings Romania.

Ulterior, vor fi amenajate noua terenuri de sport, o gradinita, un centru comercial, dar si mai multe spatii la parterul cladirilor care vor putea gazdui pâna la 120 de magazine, numeroase locuri de joaca pentru copii, un parc de 16.000 de metri patrati si intreaga infrastructura specifica unui proiect de astfel de dimensiuni, de la drumuri si alei pietonale la spatii verzi. Primele doua cladiri, insumând 102 apartamente, vor dispune de 104 locuri de parcare in subteran si 110 locuri de parcare supraterane.

FRI-EL Buildings este divizia de dezvoltare a grupului italian FRI-EL Green Power S.p.A., unul dintre cei mai mari producatori de energie regenerabila din Italia, cu o productie totala de peste 1 GW. Grupul detine 28 de parcuri eoliene doar in Italia, cu o capacitate totala de productie 950,55 MW, reprezentând 9% din capacitatea totala de productie de energie eoliana din Italia. Investitiile pe acest segment vor continua si in viitor, compania urmând sa dezvolte noi capacitati de productie cu un total de 100 MW.  In plus, grupul mai detine si 24 de capacitati de productie de biogas si 15 unitati de productie a energiei hidroelectrice.

Grupul a obtinut in 2019 venituri de 226,5 milioane de euro si un profit net de 62,3 milioane de euro.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu mai puneti poze cu spatii verzi si cu parcuri , pana acuma am tot vazut cartiere pe plan cu parcuri si spatii verzi insa in realitate ele nu exista. Am vazut locuinte noi construite in Aradului , Freidorf , Giroc , Mosnita etc. unde pe langa ca nu sunt parcuri sau un mic loc de joaca intre cladiri , mai rau drumurile nici macar nu sunt pietruite , este doar pamant si aruncat asa putina piatra sa nu se impotmoleasca tancurile. Dezvoltatori de 2 bani , cei mai mari mincinosi .

  2. Acum se vede pentru cine s-a facut strada aia dupa agronomie cu toate ca pe Grigore Alexandrescu se minte ca incep lucrarile de 4-5 ani.