TIMISOARA. Se lucreaza de zor la aleile din parculetul care inconjoara Ceasul Floral, iar de cateva zile a fost improspatat si aspectul ceasului. Muncitorii au tuns gardul viu si au curatat buruienile, dar si pietrisul pe care sunt puse „orele”. Cu toate ca Primaria Timisoara cheltuie putin peste 8.000 de euro pe an pentru intretinere, ceasul nu este functional.
Unul dintre simbolurile Timisoarei, Ceasul Floral, nu mai functioneaza de multa vreme si ar trebui investiti ceva bani in repararea lui. Potrivit viceprimarului Traian Stoia, fie „merge” inainte, fie „ramane” in urma. Va fi reparat insa si pus in valoare candva anul viitor, dezvaluie Stoia.
Potrivit Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, municipalitatea plateste pentru intretinerea Ceasului Floral 30.000 de lei in fiecare an, bani din care se cumpara florile ce se inlocuiesc de 2 ori pe an. Pe langa acesti bani, luna de luna se cheltuie cam 500 de lei pe intretinere. In total, aceasta inseamna o cheltuiala de aproximativ 8.000 de euro pe an.
Stoia vrea terasa in spatele ceasului
„Se fac lucrari de intretinere acolo, asta inseamna ca se taie gardul viu si se curata zona. De 2 ori se planteaza plante anuale si bienale. Cele bienale sunt puse primavara si rezista jumatate de an, sunt puse ca sa aiba culori distincte, costa 12.000 de lei, iar anualele se pun toamna si costa 18.000 de lei. Se mai platesc in jur de 500 de lei pe luna pentru partea de intretinere”, a spus, pentru opiniatimisoarei.ro, seful Directiei de Mediu, Adrian Bere.
„O sa amenajam acolo sa inchiriem spatiul fostei cofetarii pentru o terasa. Trebuie schimbate usile metalice, in prima incapere de acolo am gasit gunoaie, saci negri plini cu gunoaie de prin parc, am aflat ca duc gunoiul o data pe saptamana. O sa trebuiasca sa iau legatura cu directorul de la Horitcultura (n.r. societatea care face curatenie in parc), sa duca gunoaiele zilnic. O sa tot amenajam acolo, inclusiv ceasul trebuie reparat. Merge si inapoi ceasul, merge si inainte, cand cum. Directia Tehnica mi-a promis ca are pe cineva care il va repara. La noi toate se interfereaza cu mediul universitar, de la evaluari pana la ultima chestie. Nu trebuie bani multi acolo, pentru ca trebuie schimbate usile metalice, betonul are o crapatura de intra o palma, sunt maruntisuri de fatada ce trebuie facute. Avem nevoie de materiale bune si trebuie investit ceva si in ceas”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Stoia.
Cat despre terasa, edilul crede ca pana in primavara se vor termina lucrarile, mai ales ca vara este pe sfarsite. „La primavara sigur trebuie sa-i dam drumul terasei”, considera Traian Stoia.
In aceste conditii, nu putem decat sa tragem concluzia ca edilul Timisoarei a scos din calcul amenajarea unei parcari subterane in zona, in conditiile in care in luna februarie se discuta despre o parcare sub acest ceas.
CITESTE SI: Timisoara va avea parcari subterane la ceasul floral si in alte zone. Care este stadiul negocierilor!
Pareri
Iara terase? Deci: in unirii, in centru, in parcuri, pe malul Begai, pe străzile pietonale. Unde mai urmează?
Pe cine prostiti voi cu sumele enorme pe care le dati pt.flori si intretinere?!? Asta-i loc intretinut,sa justifice 8.000 E pe an? Dati-mi-l mie pt.suma asta,da?
asteptam cu interes terase pe blocuri…
De terase nu ma exprim,nu ma deranjeaza, insa ca ceasul nu merge asta da ma deranjeaza…Este un simbol superb al orasului si ar trebui sa aiba prioritate..sper sa se ia masuri…
Ce masuri,Mariane? Isi iau lozul pe chirie,cat dracu’poate costa un reparat? Zicea hess sa ii dea lui spatiul,sa-l amenajeze. Sigur o sa faca si ceasul functional! Si eu sunt timisorean,get-beget si ma doare sufletul cand vad simboluri ale orasului cum se distrug prin NEPASARE!!!Da’chiar,hai sa luam mai multe persoane,prieteni,familii,anumite lucrari,simboluri,din TM si sa avem grija de ele o perioada(un an),le intretinem si la sfarsit,facem un deviz! Punem pariu ca,cheltuielile totale vor fi cam 25% din sumele calculate de edili?
Nu te contrazic si nici nu confirm cea ce spui…banuiesc ca se fac diverse tertipuri cu cheltuielile, lucru valabil peste tot in lume, majoritatea primariilor se joaca, ..Ideea ta in a lua in gestiune un simbol al orasului nu e rea deloc, ba chiar ispititoare.
Sa speram ca se va gasi bunavointa si vom vedea ceasul functional si intr-un perfect stadiu…
Pentru stiinta „savantului„ domn Stoia, bienal in cazul plantelor inseamna ca tin DOI ani. Nicidecum ca ar dura doar jumatate de an. E „vicevercia„ bibicule!
@cioara:ai dreptate,mi-a scapat!Felicitari!
Sa mor,daca nu ma duc la Robu in audienta,sa-i cer sa-mi dea ceasul in intretinere,de la 1 ian.2014! Va tin la curent daca rezolv ceva! Merg intr-un mic concediu si,cand ma intorc,merg la el.Nu glumesc!