Un urias curent de meteori va fi vizibil pe cerul Romaniei! Un specialist francez anunta ploaia de stele cazatoare!

Draconidele vor fi vizibile la inceputul lunii octombrie pe cer, pentru doar doua ore. „In octombrie, vor fi de doua ori sau chiar de sase ori mai multe stele cazatoare decat in august“, spune Jeremie Vauboillon.

Specialistul in predictii in cadrul Institutului Mecanica Cereasca si Calcul Efemeride (IMCCE) Paris, a precizat ca in 8 octombrie va putea fi observat pe cer un „urias” curent de meteori, Romania fiind „perfecta” pentru vizionarea acestui „fenomen unic in viata”.

Jeremie Vauboillon, specialist in predictii in cadrul IMCCE Paris, a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, ca in 8 octombrie, intre orele 19.00 si 21.00, se va putea observa „un curent de meteori urias, numit «Draconide»”.

Potrivit acestuia, curentul de meteori, denumit popular „ploaie de stele cazatoare”, cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometa care patrund in atmosfera, cu viteza foarte mare.

„Ca sa va dau un exemplu, toata lumea stie ca in luna august sunt foarte multe stele cazatoare si toata lumea le poate vedea, fara un mare telescop. E foarte usor: te duci afara, deschizi ochii si le vezi. In octombrie, vor fi de doua ori sau chiar de sase ori mai multe stele cazatoare decat in august. Este momentul perfect pentru a fi vazute. Daca vreti sa scapati de oras, va duceti in afara, va intindeti sau va asezeti pe un scaun si le veti putea vedea. Va incurajez puternic sa mergeti sa le vedeti”, a explicat Jeremie Vauboillon.

Potrivit acestuia, ultima data fenomenul a fost vazut in 1946, iar inainte de acest an in 1933.

„Este ceva foarte rar, este exceptional si va rog sa nu ratati aceasta ocazie. Daca aveti bunici care au vazut curentul din 1946 sau din 1933 va vor spune ca este un eveniment unic in viata. Chiar trebuie sa-l vedeti, ca este ceva ce nu vedem zilnic”, a mai declarat specialistul in predictii.

Potrivit lui Vauboillon, „Draconidele” vor putea fi vazute din intrega Europa, dar si din partea de vest a Asiei, Romania fiind „perfecta pentru observarea acestui eveniment”.

Jeremie Vauboillon, alaturi de alti specialisti din domeniul astronomiei, participa, la Sibiu, la o conferinta internationala despre meteori.

Conferinta dezbate aspecte practice ale existentei meteorilor, cum ar fi evitarea coliziunilor cu statiile spatiale sau programarea zborurilor spatiale, dar si aspecte stiintifice legate de observarea si studierea acestora

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. Sper că aţi văzut treaba cu „Doi cai frumoşi”… a apărut deja şi ca etichetă de rom…:))
    „…vor fi de doua ori sau chiar de sase ori mai multe stele cazatoare…”
    Doi şi şasă… cai frumoşi… :))