Partidul Social Democrat si Partidul national Liberal au iesit cu datorii importante din campania de demitere a lui Traian Basescu. Ambele formatiuni au gauri, declarate, de ordinul sutelor de mii de euro.
Asadar, USL iese prost din campania de demitere a lui Traian Basescu, noteaza realitatea.net. Si cu referendumul invalidat, cu Traian Basescu ce revine la Cotroceni, dar si cu banii cheltuiti.
PSD a inregistrat, potrivit unui raport al Autoritatii Electorale Permanente, venituri de 1 milion de lei si cheltuieli de 1, 8 milioane de lei, adica circa 400.000 de euro. Pesedistii au dat cei mai multi bani pe tiparituri, aproape un milion de lei, si servicii, 500.000 de lei. In total datorii neachitate de 829.000 de lei.
PNL, care l-a avut pe Crin Antonescu presedinte-interimar, a fost si mai cheltuitor. Venituri putine – 230.000 de lei, cheltuieli uriase – 2,1 milioane lei (470.000 de euro). Tipariturile au costat 850.000 de lei, publicitatea stradala aproape 900.000 de lei. Liberalii trag linie si raman cu o datorie de 1,9 milioane lei – adica echivalentul a 420.000 de euro.
Insumate datoriile USL trec de 2,7 milioane de lei – 600.000 de euro, iar suma cheltuita in total de actuala putere in campanie, potrivit datelor declarate oficial, se apropie de 4 milioane de lei.
Cat a cheltuit Traian Basescu la referendum
Presedintele Romaniei a cheltuit 336.705 lei in campania pentru referendum, conform datelor oficiale de la Autoritatea Electorala Permanenta.
Traian Basescu a terminat pe plus campania pentru referendumul din 29 iulie. Nu doar prin faptul ca se intoarce la Palatul Cotroceni, ci si din punct de vedere financiar. Seful statului, inca suspendat, a avut venituri de 336.830 de lei, din care a cheltuit ceva mai putin – 336.705 lei, adica echivalentul a aproximativ 75.000 de euro.
Pareri
Adica astia cheltuie din banii nostri cum au chef,ies in gaura,apoi mai vin o tura sa ne dea amenzi sa umple sacul care l-au golit…deci platim dublu ca sa-i vedem pe toate gardurile.
Din cate stiu a fost un referendum ptr. demitere si nu alegeri. Daca au celtuit bani din propriul buzunar,ok. Daca banii cheltuiti sunt publici, e grav si trebuie sa-i puna la loc din buzunarul lor. Dreptul la canpanie legal la un referendum il are cel suspendat pentru a se apara.
…nimeni nu se intreaba cat a costat organizarea referendumului, cheltuiti din bani publici.Va spun eu, aprox.20 mil euro.Si daca inmultim cu 2 fiindca au mai facut o astfel de traznaie si in 2007, constatam ca toti bugetarii si pensionarii ar fi putut avea venituri marite si nu micsorate.Asta e!Cred ca parlamentarii, toti, ar trebui mai responsabilizati, fara imunitati si tot felul de facilitati pentru niste oameni corecti si de onoare, cum se cred ei.
Democratia costa! Doar in regimuri totalitare poporul nu e consultat! Elvetienilor le este caracteristic referendumul. Mi se pare ca PDL a cheltuit cei mai multi bani, stand acasa cu animalele lor domestice. De ce nu sunteti echidistanti ?