USR PLUS Timis: Trebuie sa schimbam legea electorala, pentru ca e aberanta. Noi avem 34 la suta, dupa redistribuire, PSD are 23, iar noi vom trimite un senator, ei vor trimite doi in Parlamentul Romaniei

TIMISOARA. Reprezentantii USR PLUS din Timis au anuntat ca vor ca in noul mandat sa schimbe legea electorala care in acest moment este ”aberanta”. Acestia sustin ca asa s-a ajuns ca PSD, care a luat un scor mai mic decat USR PLUS la nivelul judetului Timis, sa aiba doi senatori, fata de unul, cat va avea Alianta.

CITESTE SI: Rezultate finale Alegeri Parlamentare 2020 in Timisoara. USR PLUS a obtinut 41,2% din voturi. Cate au luat cei de la AUR 

Alianta USR PLUS a castigat alegerile pe Timis. Avem 29 la suta pe Timis, iar pe Timisoara avem 41 la suta, un scor mai mare decat al celorlaltor doua partide mari, adunate. Se pare ca ne vom dubla delegatia cu care vom merge la Bucuresti: viitorul senator Raoul Trifan, Catalin Drula, deputat de Timis, Daniel Toda si Nicu Falcoi. Ar trebui ca delegatia noastra sa fie si mai mare, conform rezultatului pe care l-am obtinut, dar astea sunt detaliile si aberatiile sistemului de redistribuire. La nivel national, aceste voturi de la distribuire conteaza. Noi ne-am asumat sa facem reforma legislatiei electorale, speram ca in acest mandat sa reusim sa o facem. La nivel national se preconizeaza sa avem 80 de parlamentari. Putem face o majoritate, o majoritate nu atat de mare cum ne-am fi dorit. Viitorul este cel al guvernarii, USR PLUS este gata de guvernare, vom incepe in cel mai scurt timp discutiile cu PNL si, conform matematicii actuale, probabil, si colegii de la UDMR vor face parte din acest pact guvernamental”, a declarat Catalin Drula, deputatul USR Timis care a mai obtinut un mandat in urma alegerilor de duminica.

Drula a adaugat ca ”este aberant” ca PSD sa obtina, in Timis, doi senatori, in urma redistribuirii voturilor.

E aberant, 34 la suta avem noi dupa redistribuire, PSD are 23, iar noi vom trimite un senator, ei vor trimite doi senatori. Deci, cu doua treimi din scorul nostru, ei trimit 2 senatori si noi unul singur, deci este aberant”, a declarat Drula.

Deputatul USR mai spune ca o alianta cu PNL ar trebui sa aiba loc atat la nivel national, cat si la nivel judetean.

Avem un document cu ce trebuie sa se intample in primele 100 de zile de guvernare, in care se gasesc 40 de angajamente ale Aliantei, printre care Fara penali in functii publice, investitii in autostrazi, spitale si asa mai departe. Aceleasi lucru in partea de guvernare trebuie sa se intample si la Timis si Timisoara. Cunoasteti situatia, am avut parte de niste amanari din partea partenerului nostru, acum e important sa privim spre viitor nu spre trecut. Iar spre viitor, eu sper sa fie un viitor imediat, in care vom parafa aceasta majoritate cu Cristian Mos vicepresedinte la Consiliul Judetean si un vicepresedinte din partea PNL, cu al doilea viceprimar la Primaria Timisoara din partea PNL, chiar imi doresc sa se intample saptamana aceasta aceste lucruri”, a mai declarat Drula.

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. E absurd ! Cand ai in componenta un intelectual rasat ca Raoul Trifan, un produs de exceptie al scolii romanesti, alaturi de rafinatul Nicu Falcoi, si nu in ultimul rand alaturi de carismaticul Catatlin Drula, nu poti sa nu fii indignat sa fi coleg cu absolventi de informatica, medicina, econimie etc din PSD. Pacat ca nu mai e parlamentar si bramcardierul de la Cluj, groparul transplantului din Romania.

  2. E absurd ! Cand ai in parlament pe rafinatul intelectual Raoul Trifan, produs de exceptie al scolii romanesti, pe fascinantul Nicu Falcoi, rasat personaj politic al ultimilor ani, si nu in ultimul rand pe carismaticul Catalin Drula, nu poti sa nu fi indignat ca esti coleg cu absolventi de informatica, medicina sau economie din PeSeDe. Pacat ca brancardierul de la Cluj, groparul transplantului romanesc, nu se mai regaseste printre deputati.

  3. MA I GAGA CE AI TRAS PE NAS ?? VOI CHIAR SUNTETI NEBUNI NU NUMAI PROSTI ! OBLIGATORIU LA INTRAREA IN PARLAMENT SA FACA UN CONTROL RIGUROS PSHIATRU ! OBLIGATORIU !

  4. Cătălin Drulă a fost şi este, înainte de politician userist, fiul tatălui său Gheorghe Drulă, numărul doi în firma Felix Telecom, înfiinţată sub umbra generalului în rezervă Teodor Ilieş. Ca spion ceauşist la Geneva, în anii ’80, Ilieş purtase numele conspirativ ”Claudiu Averescu”. Iar firma unde tatăl useristului Cătălin Drulă e ”numărul doi” e una dintre cele care s-a dezvoltat după ’89, de către securişti care au ”privatizat” comunismul, tranzacţionînd de fapt avuţia naţională a României. Asemenea firme au fost căpuşe securiste ale statului, profitînd de relaţiile foştilor spioni ceauşişti precum Ilieş, pensionat ca general SIE.
    Ovidiu Ohanesian: ”Generalul în rezervă Teodor Ilieş, afacerist de succes al zilelor noastre spionase Occidentul pentru securitatea ceauşistă. Prin firma lui, ofiţerul e abonat la contracte de milioane de dolari cu STS, SRI, Ministerul Finanţelor Publice, MApN şi Hidroelectrica, într-un cuvînt cu instituţiile statului. Printre acţionarii firmei sale cu lipici la contracte bănoase nu se află numai fostul ofiţer DIE Ilieş, cu nume conspirativ Claudiu Averescu, ci şi Terra SA, firma prin care Securitatea făcea, înainte de 1989 tranzacţii cu tehnică militară. Împinşi de nostalgia Epocii de Aur, găsim în panoplia generalului afacerist cel puţin încă două personaje de poveste : colonelul Gheorghe Hortopan (vărul lui Ilieş) şi cadristul Petru Neghiu, actual preşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe”. Adică, asociaţia foştilor spioni ai lui Ceauşescu în Occident. Minunaţi prieteni are tata!
    De-a lungul anilor, Felix Telekom a cîştigat sute de contracte cu statul, inclusiv pe cele de ”mentenanţa reţelei de educaţie”, care s-a dovedit de fapt că nu există, acum, cu pandemia. Şi va mai cîştiga, probabil. Cînd firma tatălui se abonase la unul dintre contracte în timpul guvernului ”tehnocrat”, de astă dată cu CNADR, Cătălin Drulă era consiler al premierului Cioloş. I s-a reproşat că protejează interesele Felix Telecom, intervenind la companie. Drulă jr. s-a justificat, spunînd: ”eu încerc doar să ajut proiectele din domeniu cu ce pot, de aici”. Ce putea, în termeni penali se numeşte trafic de influenţă. Cît despre ”tata”, consilerul lui Cioşoş spunea că e ”simplu angajat” la firma generalului Ilieş, fostul spion securist. Minţea.