Utilizarea energiei geotermale, promovata la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Energiile regenerabile, dezvoltarea sustenabilă, sunt termeni, dar și valori care se impun din ce în ce mai mult în societatea de astăzi. Nu întâmplător, sunt valori asumate și de Universitatea Politehnica Timișoara prin însăși misiunea sa, atât în ceea ce privește componenta educațională, cât și cea de cercetare.

În această linie se înscrie și Forumul de afaceri germano-român pentru finanțarea proiectelor din domeniul energiei geotermale în Timișoara și județul Timiș, eveniment care a avut loc joi, 19 septembrie 2019, la Biblioteca UPT, în organizarea Universității Politehnica Timișoara și a Asociației Inginerilor de Instalații din România, filiala Banat-Timișoara.

Manifestarea a reunit reputați specialiști în domeniul cercetării, finanțării și implementării proiectelor destinate valorificării energiei geotermale, din cadrul Primăriei Timișoara, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, Agenției de Dezvoltare Regională ADR Vest, Fundației Steinbeis, Asociației Inginerilor de Instalații din România.

În cadrul forumului au fost prezentate programele de dezvoltare ale municipiului Timișoara și județului Timiș, proiectele realizate în domeniul eficienței energetice în județul Timiș, cercetările în domeniul energiilor regenerabile dezvoltate în cadrul Universității Politehnica Timișoara, obiectivele Fundației Steinbeis, posibilitățile de exploatare a energiei geotermale în România și în special în zona de vest a țării. Totodată, au fost stabilite posibilitățile de cooperare viitoare.

O serie de asociații și organisme care activează în domeniul energiei geotermale au lansat, recent, o campanie în țările Uniunii Europene ce vizează utilizarea sporită energiei geotermale, care este regenerabilă, gratuită și disponibilă în orice locație.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.