Va avea Unitate de Primiri Urgente, Terapie Intensiva si un nou Centru de Mari Arsi, interconectate prin pasarele. Se cauta constructor pentru un nou spital in Timisoara, de peste 50 de milioane de euro

TIMISOARA. Pregatirile au loc  de ani buni, iar acum se face un pas important pentru construirea celui mai nou spital din Timisoara. A fost lansata licitatia pentru ridicarea noii unitati medicale ce se va inalta in perimetrul Spitalului Judetean, cu fonduri de la Banca Mondiala.

CITESTE SI: Tren-tramvai intre Timisoara si Resita, drum expres intre Berzovia si Autostrada Vestului si 4 benzi pana la Moravita. Proiectele pentru care bat palma judetele Timis si Caras-Severin 

„Noi si pe timp de pandemie am fost singurul centru care s-a miscat foarte repede, am obtinut foarte repede studiul de fezabilitate, proiectarea, avize ISU, avizul de Mediu, certificatul de Urbanism, autorizatia provizorie pentru circuite si apoi Hotararea de Guvern. Am trecut proiectul prin comitetul interministerial din Guven. Suntem singurul centru din Romania care a semnat deja pentru proiectul de 52 de milioane de euro. Licitatia pentru executie a inceput deja la Ministerul Sanatatii si speram ca se va finaliza inainte de sfarsitul anului, astfel incat sa revina in mainile noastre, pentru a pune piatra de temelie inainte de Anul Nou”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Practic, intre cladirile existente ale spitalului, pe pozitia fostului heliport, intre Ortopedie si Casa Austria, urmeaza sa fie construita o noua unitate, prevazuta cu parter, 5 etaje si heliport, care va avea o unitate de primiri urgente, o sectie ATI si un nou Centru pentru Mari Arsi.

„Cladirea va fi P+5e, va avea un UPU, va interconecta toate cladirile spitalului, va avea un ATI, 24 de sali de operatie si un Centru de Mari Arsi, iar astfel crestem capacitatea cu inca 7 pana la 10 boxe. Practic, daca ajunge un pacient in stare critica in acel UPU, el poate intra direct in operatie sau poate fi dus direct in ATI sau in sectia de Mari Arsi, nu se mai plimba. Dupa ce iese din operatie sau din ATI sau de la Arsi, prin tunelele interconectate, bolnavul ajunge pe sectia mama pentru a-si continua tratamentul”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu.

Proiectul este derulat de Ministerul Sanatatii, in calitate de agentie de implementare, iar banii, aproximativ 52 milioane euro, sunt asigurati prin Banca Mondiala. Termenul de finalizare a noului spital este anul 2024.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dar cu spitalul,început,din Calea Torontalului,cum rămâne?.

  2. Parcarea..unde e parcarea!!!!!????

  3. Parcarea va fi pe Calea Torontalului…

  4. Eheee, ce-si mai freaca Busoiul mainile, ca are iar de bugete de jumulit.