Va fi cel mai mare centru de recuperare medicala din regiune. Prima sectie a Spitalului Judetean din afara Timisoarei se ridica la Lovrin

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis construieste la Lovrin, in judetul Timis, un Centru de Recuperare Motorie pentru pacientii care trebuie sa se recupereze in urma unui accident sau a unei traume suferite. Investitia se ridica la peste 40 milioane de lei.

”Avem un proiect la care lucram, de a face o sectie extrena de recuperare medicala. Aici suntem putin deficitari. Omul cand sufera o trauma, un accident si este spitalizat, in spital sta o saptamana – doua, pana cand trece forma acuta, dupa aceea e familia care trebuie sa ia pacientul si sa se asigure de continuarea vindecarii.
Cand exista o trauma serioasa, recuperarea dureaza o saptamana, poate chiar luni de zile si noi nu avem o astfel de sectie care sa se ocupe de partea aceasta de recuperare post-traumatica, se merge la privati, fizioterapie. Dorim sa facem o astfel de clinica in afara Timisoarei. Discutam de Clinica de Recuperare pe care o avem in vedere a o realiza la Lovrin. Recuperarea nu tine neaparat de spital, nu trebuie sa fie in acest hub de sanatate. Dorim sa investim aproape 10 milioane de euro intr-o astfel de clinica. Inca asteptam sa vedem daca facem aceasta clinica pe Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria sau o vom face din bugetul local”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Potrivit liderului CJ Timis, aceasta va fi o cladire construita de la zero si dotata corespunzator specialitatilor care vor functiona acolo

Conform proiectului, cladirea va avea 3 etaje si va fi ridicata in zona centrala a comunei Lovrin.

La parterul imobilului vor fi cabinetele de consultatie si zona de triaj, precum si un restaurant.

Zona de tratament va cuprinde servicii de recuperare medicala, electroterapie, sonoterapie, laser, bazine cu apa geotermala, kinetoterapie, hidroterapie si masoterapie. Vor mai fi o sectie de pneumoterapie si una de psihoterapie.

In total, vor fi 21 de saloane cu 43 de paturi, iar in exterior va fi construita o piscina cu acoperire retractabila din sticla.

Valoarea constructiei se ridica la 43,2 milioane de lei, iar proictul trebuie sa fie gata in 2 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tampitii astia nu se intreaba cum ajung ologii la Lovin?

    • După mintea unui idiot care se crede destept trebuia adus Lovrinul la Timișoara cu apa termală in loc să fie internați bolnavii acolo !

  2. Delir total la Nica …de ce nu o face la DudestiI Noi ca e mai aproape..bani aruncati ,nu mau au unde sa si angajeze pilele…

  3. Băi gunoi ars in bulan, la Lovrin este apă termală, pentru asta se va construi acolo!
    Nu mai mânca kk doar ca să te bagi in seamă!