Va fi ‘scoala verde’ cu gradina senzoriala. Pornesc lucrarile pentru o noua unitate de invatamant destinata copiilor cu cerinte educationale speciale in Timis

TIMISOARA. Copiii cu nevoi speciale vor avea parte de educație într-un spațiu nou și modern la școala Dumitru Ciumăgeanu din Timișoara.

CITESTE SI: Cresa de pe Bogdanestilor, finalizata si cu lacatul pe usa de aproape un an. Nici acum n-a inceput receptia lucrarilor. Inainte de alegerile pentru Primaria Timisoara, Dominic Fritz dadea asigurari ca e gata de inaugurare

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de lucrări – proiectare și execuție unui nou imobil pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” in Giroc.
Noua clădire va fi una modernă, adaptată nevoilor copiilor cu cerințe educaționale speciale și va respecta toate standardele unei „școli verzi”.

Investiția va fi de apoximativ 96 de milioane de lei, din care peste 47 de milioane lei reprezinta fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15 – Educație/Mediu.

Firma RAP DEVELOPMENT a castigat licitatia pentru construirea acestei școli.

Clădirea va avea o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați, la care se adaugă o grădină senzorială și alte spații exterioare amenajate. Odată finalizată, aceasta va permite creșterea cu cel puțin 50% a capacității de școlarizare a elevilor” a declarat Alexandru Iovescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

În plus față de spațiile moderne, adaptate pentru recuperarea și integrarea copiilor în comunitate, vor exista și facilități dedicate activităților care promovează educația pentru protejarea mediului înconjurător.
Noua construcție va fi încadrată în categoria nZEB (nearly Zero Energy Building), un standard inovator care asigură un consum energetic aproape de zero.
Lucrarile de construire vor dura 20 de luni, 3 luni pentru partea de proiectare, urmate de 17 luni pentru execuție.
Finalizarea este estimată pentru finalul anului 2026.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitări pentru inițiativa. Pe viitor să aveți în vedere că acești copii vor deveni adulți. Este o cerere mare pentru organizare centre de zi, unde tineri și adulții cu dizabilități să socializeze și să desfășoare diverse activități. Și ei aparțin comunități!