Vaccinarea anti COVID, amanata si pentru bolnavii cronici. Sunt prea putine doze

Vaccinarea persoanelor sub 65 de ani, inclusiv bolnavii cronici, se amana cu 17 zile. Atat cei cu boli cronice, cat si cei care fac parte din categoriile esentiale, programati pentru prima doza de vaccin intre 30 ianuarie si 11 februarie, vor fi amanati pentru dupa 16 februarie, anunta Comitetul National de Coordonare a Campaniei de Vaccinare. Decizia este luata din cauza lipsei de vaccinuri.

CITESTE SI: Se amana cu 10 zile la vaccinare personalul esential pentru doza 1. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID

„CNCAV ia ca masura de siguranta, pentru asigurarea administrarii rapelului la persoanele carora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, incepand cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, intre 30 ianuarie si 11 februarie, pentru data de 16 februarie si ulterior, in ordinea planificarii initiale”, se arata intr-un comunicat de presa.

Astfel, doar persoanele cu varsta peste 65 ani raman la programarea initiala si, totodata, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidentiale si medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile si a celor fara adapost.

„Fiecare persoana va fi instiintata prin SMS cu privire la data si intervalul orar la care a fost reprogramata pentru vaccinare, va primi prin e-mail o noua recipisa si va regasi informatiile in sectiunea „Programarile mele” din contul realizat in platforma de programare. Totodata, noile date vor fi comunicate si telefonic”, se arata in acelasi comunicat de presa.

Dintre cei reprogramati din 30 ianuarie, 6% sunt din prima etapa, 41% sunt persoane programate pe categoria esentiali (validati si cu boala cronica la CNAS) si 53% sunt programati in categoria boli cronice.

Cei care au primit deja prima doza nu vor fi amanati de la rapel.

Detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.