Vaccinarea unui singur membru al familiei scade la jumatate riscul de imbolnavire pentru ceilalti. Studiul facut pe 2 milioane de oameni

Vaccinarea anti-COVID este singura varianta sigura de a scadea numarul cazurilor de infectare si aduce beneficii si pentru membrii familiei. O spune un studiu realizat de specialisti din Suedia.

CITESTE SI: Nu luati tratamente anti COVID de pe internet! Avertismentul medicilor in plin val 4 al pandemiei de coronavirus

Dupa verificarea varstei, genului si a diferitelor diagnostice, familiile in care cel putin un membru a fost vaccinat au fost comparate cu cele in care nimeni nu a primit serul. Diferenta a fost uriasa, spun realizatorii studiului: ei au constatat ca in familiile in care o singura persoana a fost imunizata, riscul ca celelalte sa fie infectate a scazut cu 45%. Proportia a ajuns la 97% in cazul familiilor in care patru din cinci membri au fost vaccinati anti-COVID.

In Suedia, avem aceasta posibilitate, sa facem studii statistice, deoarece toate informatiile sanitare ale populatiei sunt digitalizate si se pot face aceste studii retrospective cu un numar impresionant de participanti. 1,8 milioane de persoane au fost testate in acest studiu si peste 800.000 de familii”, a precizat Laura Ghibu, medic roman stabilit in Suedia, pentru Digi24.

Acest studiu (care arata ca o singura persoana vaccinata in familie poate reduce cu 45 la suta riscul de infectare a celorlalti membri – n.r.) este o informatie extrem de utila pentru noi, in Romania, in acest moment, pentru ca poate nu toti in familie sunt convinsi sa se vaccineze. In familia mea, de exemplu, tatal meu nu este convins sa se vaccineze, dar cum noi toti ceilalti ne-am vaccinat, il protejam si pe dansul”, a mai explicat medicul.

Doctorul a reamintit ca si in cazul in care o persoana vaccinata se infecteaza, face de obicei o forma de boala mai putin grava si nu pune presiune pe sistemul sanitar.

Imi amintesc ca in perioada in care in Suedia era cea mai grava situatie ni se spunea in fiecare zi: aveti voi, ca populatie, o raspundere enorma. Raspunderea este sa faceti in asa fel, incat sa ne infectam cat mai lent, ca sistemul sanitar sa poata sa aiba grija de noi toti. Aceasta recomandare as vrea sa o fac si eu acum. Poate ca autoritatile nu sunt destul de dure cu niste reguli care sa stavileasca raspandirea pandemiei, dar haideti noi, ca o comunitate, sa ne facem propriile reguli si sa ne protejam unul pe celalalt”, a explicat Laura Ghibu.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pot sa stiu cum draq ati venit la idea asta?
    Vaccinati si positiv nu sunt testati niciunde…..iar virusul poate sa trece din unu la altu….cand vaccinatul responasbil aduce virus acasa….ce sa intampla?
    Dar chiar am si raspuns……17 000 imbolnaviri zilnic la valul 4 exact asta sa intampla acum nebunilor. Ati facut apartheid cu care ati ridicat viteza si acum puneti prostia asta aici?
    Pe bune voi toti credeti ca oameni sunt retardat?

  2. Tema ptr o teza de doctorat.
    Chiar daca nu se pot verifica – si ic confirma – datele se pot scrie 100 pagini cu 10 pagini de concluzii, care vor fi discutate de catre „marii oameni de opinie” ai tarii