Vaccinarea anti COVID nu va fi obligatorie, iar vaccinul se va administra gratuit in Romania. Explicatiile medicului militar care conduce campania de vaccinare

Unul dintre vaccinurile anti-COVID dezvoltate in lume este din ce in ce mai aproape de autorizare. Este vorba despre serul realizat de americanii de la Pfizer in colaborare cu partenerii lor de la BioNTech, companii care au depus deja o cerere de autorizare in Statele Unite.

CITESTE SI: Rata de infectare cu COVID a crescut usor la Timisoara, la 7,42. Avem peste 50 de localitati in Timis in zona rosie, doua dintre ele cu peste 10 la mie. Lista actualizata

In momentul in care va fi autorizat, se va demara productia, iar vaccinul va ajunge si in Romania. Autoritatile din tara noastra au pus la punct deja strategia de vaccinare pe care urmeaza sa o faca publica.

Romanii nu vor fi obligati sa se imunizeze, insa serul ce va fi adus in tara noastra va fi gratuit, spun autoritatile.

In momentul de fata pot sa va spun ca ne aflam la finalizarea strategiei nationale de vaccinare impotriva SARS-CoV-2. Vaccinarea va fi gratuita si va fi voluntara, in niciun caz nu va fi conditionata sau obligatorie si din acest punct de vedere cred ca fiecare trebuie sa aiba un nivel suficient de mare de date corecte si din surse sigure, credibile, inainte sa decida acest lucru„, a spus pentru digi24.ro medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva COVID-19 din tara noastra.

Doctorul Gheorghita a precizat ca este nevoie de un nivel de imunitate colectiva de 60-70% din populatie, pentru ca vaccinarea sa conduca la incheierea pandemiei, scrie digi24.ro.

De asemenea, vaccinarea se va face in trei etape: primii vor fi angajatii din sistemul sanitar, apoi cei institutiile de asistenta sociala, dupa care urmează populatia generala.

Romania va primi circa 22 de milioane de vaccinuri pentru COVID19 pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.