Valea Oltului, inchisa o luna. CNAIR anunta variantele ocolitoare pentru soferi. Vezi rutele, daca pleci din Timisoara!

Anunt important pentru soferi de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutierei, dat fiind faptul ca se inchide Valea Oltului pentru o luna pentru defrisarea unui versant. Se pregateste spatiul pentru viitoarea Autostrada Sibiu – Pitesti.

CITESTE SI: Hot pe bicicleta la Timisoara. Smulge telefoanele mobile din mainile trecatorilor si dispare. Unde a dat ultimele lovituri

Astfel, se restrictioneaza traficul intre 8 iulie si 9 august. Ziua, intre 6.00 si 20.00 circulatia va fi inchisa.

Variante propuse pentru autovehiculele cu masa totala mai mare de 7,5 tone aflate în tranzit:

  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

  • Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov

  • Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat mai sus, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și a autovehiculelor speciale de transport pacienți. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t.

De asemenea, au fost luate măsuri astfel încât pe variantele recomandate și propuse, în toată această perioadă să nu fie instituite alte restricții de circulație ce ar putea afectă fluența și siguranța circulației, iar acolo unde există acestea să fie ridicate în cel mai scurt timp posibil (așa cum este cazul restricției de circulație instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 în zona localității Vlădeni, unde circulația se desfășoară semaforizat și cu piloți de trafic pe o singură bandă în dublu sens).

Lucrările ce se efectuează în acest moment urmează a fi finalizate în aproximativ 2 săptămâni, continuarea lor fiind reluată după ridicarea restricțiilor de pe DN7, precizeaza CNAIR.

Soferii sunt rugati să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur

  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc AICI.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este extrem de importantă, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a teritoriului național.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați, conectând Transilvania și Muntenia printr-o rețea rutieră modernă care va asigura circulația în condiții de siguranță.

Mai mult, trebuie conștientizat că defrișările cu circulația deschisă ar reprezenta un real pericol pentru siguranța traficului și pentru integritatea fizică a celor care ar tranzita zona unde se desfășoară lucrările„, transmit reprezentantii CNAIR.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Doamne ajuta așa se mai oprește exodul sudistilor spre vestul țării

    • CE GANDIRE LA MAGHIAR AI. TU NU AI VENIT LA MARE NICIODATA CIUDATULE?

  2. Ti-as recomanda sa vizitezi judetul Valcea, cu toate obiectivele care includ natura in sine, manastiri, ocne si stranduri termale, gradina zoologica, civilizatia din zona. Poate iti schimbi perspectiva……

    • Asa am si io impresia. Cel putzin V^lcea de nord e Oltenia harnica, progresista, civilizata.

  3. Avem niste activisti de partid de tip nou. Politicienii nostri in frunte cu Grindeanu au facut o pasiune pentru lucrarile de drumuri. Mari fonduri pentru lucrari lipsite de durabilitate. Straturi turnate mai subtiri, materiale mai ieftine pietris de rau in loc piatra sparta de cariera de munte. Banii izvorasc din piatra seaca. Din cand in cand cate un denunt facut de constructori – cazul Vaslui, cazul Suceava- arata devalizarea fondurilor publice de catre politicieni. Peste timp copiii de azi vor da inapoi banii imprumutati de CJ, de primarii, de guvern si cheltuiti nechibzuit astazi.