TIMISOARA. A VII-a editie a Street Delivery de pe strada Mercy si Ziua Breslelor si Mestesugarilor din Piata Unirii au facut ca in centrul orasului sa se respire cu adevarat aer de capitala culturala europeana. Timisorenii au iesit din case pentru a-si lua portia de cultura.
Vremea buna a fost de parte celor care au vrut sa incerce cum se face cu mana lor un obiect de arta, fie ca vorbim de bijuterii handmade, impletituri, modelaj, pictura, povesti sau muzica. Atelierele de pe singura strada inierbata din Timisoara, strada Mercy, ofera o multime de posibilitati, ore in sir in care poti fi artist.
Si cei care nu au curaj sau cred ca nu au talent, pot fie sa se aseze pe iarba, la un picnic, fie sa asculte muzica, sa vizioneze filme sau sa asiste la piese de teatru sau la demonstratii de dans. Parinti cu copii au venit sa participle impreuna la diferite activitati, si chiar sa invete cateva cuvinte in franceza, engleza, germana sau japoneza.
In amintirea Timisoarei de altadata, mestesugarii au venit sa expuna in Piara Unirii obiectele cu care se mandresc, dar si unele care au facut istorie. Pielari, pictori, olari, frizeri dar si altii, pot fi intalniti in Piata Unirii. Desi breslele de altadata nu mai exista, mestesugurile nu au fost uitat, ci duse mai departe. Daca pentru unele bresle sunt expuse obiecte vechi, pentru altele, mestesugarii au venit in persoana sa isi prezinte creatiile si sa isi povesteasca pasiunea. Muzeul Banatului a expus cu aceasta ocazie Pomul Breslelor.
Zeci de turisti, dar si fotografi amatori sau profesionisti s-au bucurat de o zi calda, de inceput de vara, de culori si iarba verde, dar si de putina istorie in centrul istoric al Timisoarei.
Pareri
bravo, in sfarsit vesti bune
Din pacate in momentul de fata cind toate televiziunile iau Timisoara ca aspect ,,glumet”datorita fanteziilor primarasului nostru,nu prea cred ca prindem sansa.. de a fi capitala culturala europeana…
Timisoara era respectata pina la venirea distinuslui primaras ales,acum ce ar fi de facut??Sa ne facem auzite vocile ca noi sintem altfel si nu sintem reprezentati de niste fantezii copilaresti ale primarasului ales?Sau e prea tirziu?