TIMISOARA. Dupa o serie intreaga de amanari, in sfarsit, saptamana trecuta instanta a luat o decizie in privinta contestatiei depusa la rezultatul licitatiei pentru constructia Centurii de Sud a Timisoarei, lucrare atat de asteptata.
Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia pe care firma TRAMECO SA, lider al asocierii Trameco – Vahostav-SK – Constructii Erbasu – Grafic Tends, alaturi de Danya Cebus Rom si Alpenside au inaintat-o instantei impotriva CNAIR si a firmei declarata castigatoare a licitatiei – Tirrena Scavi.
Cu alte cuvinte, avem oficial un constructor pentru acest drum atat de important pentru Timisoara.
Firma care va construi Centura de Sud a Timisoarei are la dispozitie 6 luni sa realizeze proiectarea soselei, iar apoi 2 ani sa tranforme visul in realitate, potrivit contractului.
Asa cum opiniatimisoarei.ro v-a informat in mai multe randuri, in calea deschiderii santierului mai sta, deocamdata, o piedica: realizarea exproprierii pentru cele 550 de parcele de care este nevoie pe traseul soselei de ocolire.
In 10 iulie, CNAIR demara licitatia pentru incredintarea intocmirii documentatiilor pentru cele 550 de terenuri in vederea exproprierii.
Dupa mai multe luni de evaluare a ofertelor, iata ca acum Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere incheie aceasta licitatie.
„Saptamana aceasta se va semna la CNAIR contractul pentru intocmirea documentatiilor cadastrale si a rapoartelor de evaluare in vederea dobandirii prin expropriere a imobilelor necesare realizarii lucrarii de utilitate publica „Varianta de ocolire Timisoara Sud”. Contractul va fi semnat cu societatea Prometer M&G SRL, termenul de intocmire a documentatiei pentru emiterea Hotararii de Guvern pentru expropriere fiind de 2 luni„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Alina Sabou, purtator de cuvant al DRDP Timisoara.
Odata incheiata operatiunea de expropriere, firma Tirrena Scavi se va putea apuca de treaba. De altfel contractul cu societatea ce va realiza Centura de Sud a Timisoarei va fi iscalit cel mai probabil luna viitoare.
Durata contractului pentru Centura de Sud este de 150 de luni, din care: in 6 luni se face proiectarea, executia va dura 24 de luni, iar restul perioadei de 120 de luni este alocata notificarii defectiunilor (garantia).
Primii bani pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara au fost deja alocati prin Bugetul National pentru 2018 – aproape 12 milioane de lei.
Centura de Sud a Timisoarei va avea 25,69 kilometri, cate o banda pe sens, va avea 12 poduri si pasaje si mai multe intersectii la nivel, pe ruta intrarea in Timisoara dinspre Sag – Giroc – Mosnita Noua – Ghiroda – legatura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurata in 2009 si masoara 12,6 km.
In 27 februarie, firma italiana Tirrena Scavi S.p.A a fost declarata drept invingatoare in cadrul licitatiei CNAIR la care se inscrisesera 12 societati de constructii.
Pareri
Brasovul si Oradea au centuri cu 2 benzi pe sens! Oare Timisoara nu merita mai mult?
asta’i primarul pe care l’ati votat !!!
Trebuie sa votezi cu PSD ca sa meriti
Mi-ați luat vorba din tastatură…
Era un răspuns la AnaP!
Tirrena Scavi NU se poate apuca de treaba pentru ca nu au semnat contractul. Dupa semnarea efectiva a contractului vor trebui sa depuna garantiile +alte chestii birocratice. Apoi onor CNAIR trebuie sa le dea ordinul de incepere. Deabia de atunci incep sa curga cele 6 luni cu proiectarea. Asa ca, din pacate pana in August/Septembrie 2019 nici o sansa sa vedem deschis santierul.
Nu primarul se ocupa de centura, blegilor!
Intrebati la bucale, intrebati psd-ul ce merita Timisoara.
Da ar putea, exemplu primarul din Oradea care s-a saturat sa stea dupa guvern , a facut studiul de fezabilitate , a depus proiectul la UE si … Oradea are centura la 4 BENZI !!! Deci se poate
O banda pe sens? Pai iar nu sunt bani suficienti pe anul 2018 pentru doua benzi pe sens? In 2008 nu erau bani, era criza economica si s-a stabilit pentru centura de nord doar o banda pe sens dar acum ce mai frate?
„Primii bani pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara au fost deja alocati prin Bugetul National pentru 2018 – aproape 12 milioane de lei.”…:)))))))…sunteti nebuni?
Nici macar organizarea de santier nu se poate face cu banii astia….