TIMISOARA. Preturile apartamentelor au crescut putin in majoritatea marilor orase, in septembrie, dar se intrevede o stabilizare, sustin specialistii in imobiliare.
CITESTE SI: S-a semnat contractul. Incepe proiectarea viitorului pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii, la Timisoara. La pasajul Solventul, primele sapaturi… poate la primavara
La inceput de octombrie, preturile apartamentelor (noi si vechi) scoase la vanzare in Romania s-au mentinut cam la acelasi nivel comparativ cu luna anterioara.
Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitata la nivel national de catre vanzatori s-a situat la 1.507 euro pe metru patrat util, in scadere cu 0,1% fata de august 2021, de la 1.508 euro pe metru patrat util.
La Timisoara, s-a inregistrat o crestere usoara a preturilor, per ansamblu, pe parcursul lunii septembrie, de la 1.349 la 1.357 de euro pe metru patrat util.
Apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,5%, de la 1.347 la 1.354 de euro pe metru patrat.
Locuintele noi, pe de alta parte, s-au apreciat cu 1%, de la 1.357 la 1.371 de euro pe metru patrat util.
Pareri
Urmeaza sa pice, stati linistiti…
Așa se specula și anul trecut… și Timișul a încheiat cu un record istoric de 6.003 locuințe livrate și o creștere a prețului pe m2 de 200 de euro. După unele surse, de fapt prețul mediu în Timișoara este 1.497 euro (mai degrabă, dacă stai și analizezi prețurile pe imobiliare)
Unde sint cele mai multe cazuri de covid inafara de Timisoara , Mosnita,Dumbravita,Giroc,Ghiroda,Giarmata,Bucovat,Remetea etc , ce le leaga pe aceste localitati,le leaga ingramadeala de constructii case si blocuri,deci dupa,ce au dat o avere si sint datori la banci pe 40 de ani acum au toate conditiile de trai,risca sa se infecteze in aceste superlocalitati.
Nu ai dreptate. Eu nu statu in nicio localitate de asta, dar merg zilnic intr-una. Peste 90% sunt tineri. Toti au cate 2 sau unii chiar 3 copii. Toata vara 2021, mai ales in vara 2020 sateau claie peste gramada pe strazile laturalnice, de-ti era frica sa nu-ti sara vreun copil in fata masinii. Ei, parintii, stateau la o tigara, la o barfa fara masca si desigur nevaccinati. Si mai e ceva. Aproape toti lucreaza in Timisoara. Sunt putini care au locuri de munca in localitatile enumerate de tine. Si sunt sigur, ca asa cum fac stand bot in bot cu vecinii, asa fac si la locul de munca.
Si in 2007-2008 se ajunsese la preturi chiar mai mari, adica spre 1500 euro/mp la apartamente. Terenurile nu ajunsese ca acum. La Dumbravita ajunsese doar la 100 euro/mp. Acum din cauza Pandemiei, caci vezi doamne acolo ai aer si nu te inghesui cu nimeni, pretul terenului a ajuns la 150 euro/mp. Tristetea este ca acolo, la Dumbravita, dar si-n celelalte localitati periurbane rata de imbolnavire este mai mare decat in Timisoara. Atunci de ce se fuge la sat? Ca sa faci naveta toata viata? Ca sa stai tot intr-un apartament? Ca foarte multi nu au casa cu curte mare, eventual au asa zisul duplex sau triplex, case insiruite in curteacarora poti pune un gratar ca sa te injure toti vecinii care nu au sau nu pot sa se lafaie in fiecare sfarsit de saptamana. Ca sa ai cheltuieli suplimentare cu adusul -majoritatea fac asta- copiilor la scoala sau la alte activitati ( fotbal, inot, englez, germana, meditatii) ?
Pentru Paul , daca spui la care agentie lucrezi miine vin sa cumpar un ,, apartament ,, de 49 de metrii patrati dar numai daca primesc un tv color sau o mobila de bucatarie si daca fac credit macar pe 50 de ani.