Veste excelenta! ‘Masterplan’ pentru Clinicile Noi! Ce cladiri apar langa Spitalul Municipal Timisoara. Cu explicatii, intr-un interviu VIDEO, managerul Octavian Mazilu!

TIMISOARA. Conduce de ani buni Spitalul Municipal Timisoara, iar ultimele planuri de dezvoltare a unitatii medicale din centrul orasului sunt de anvergura. Vor rasari doua corpuri de cladire langa actualul amplasament din vecinatatea Pietei Marasti. Detaliile sunt oferite de managerul Spitalului Municipal Timisoara, medicul Octavian Mazilu, intr-un interviu VIDEO acordat opiniatimisoarei.ro.

Impreuna cu colegii mei si cu oameni de meserie am stabilit un ‘masterplan’ in ceea ce priveste structura de cladire pe care o preconizam la Clinicile Noi. Primaria a achizitionat servicii, sau urmeaza sa achizitioneze, nu stiu exact care este stadiul licitatiei, de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru construirea primului corp de cladire, care ar urma sa se gaseasca cu fata spre intersectia Marasti, acest corp de cladire noi ne dorim sa asigure saloane pentru pacientii de la Radioterapie, dar si un buncar, care ar urma sa adaposteasca un nou echipament medical pe care Ministerul Sanatatii intentioneaza sa il achizitioneze pentru spitalul nostru. A doua etapa va fi construirea unui corp de clardire in spatele Clinicilor Noi, cu vedere spre cladirea Adam Muller Guttenbrunn, un corp de cladire mai mare, care sa permita translocarea mai multor clinici, si binenteles, in etapa a treia, remodelarea, renovarea si readaptarea spatiului din Clinicile Noi, in cladirile existente„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro dr. Octavian Mazilu.

Managerul Spitalului Municipal ofera si un orizont de timp pana la care, daca sunt intrunite conditii esentiale, cele doua noi imobile ale unitatii sanitare ar putea fi gata.

Estimativ, daca lucrurile merg bine, in doi trei ani poate fi realizata cladirea din fata. Dupa aceea poate fi continuata cea de-a doua cladire, totusi nu vorbim de cladiri atat de mari incat sa nu poata fi realizate in termen de doi-trei ani de la momentul la care a demarat proiectul. Evident, aceste proiecte sunt conditionate pe forta financiara a orasului nostru, de un eventual sprijin guvermental, dar si de implicarea societatii civile. Noi suntem determinati si ne dorim foarte mult sa ducem la capat aceste proiecte si speram ca vom reusi, pentru ca in Timisoara s-au facut lucruri semnificative si pasi importanti inainte in ceea ce priveste sistemul medical„, a mai spus Octavian Mazilu.

Santiere se deschid in acest an si in clinici ale Municipalului care se gasesc in alte spatii din oras.

Clinica de ORL intra in reabilitare, iar Clinica de Oncologie beneficiaza de instalarea unui lift. Lifturile vor fi montate, speram ca si Clinica de ORL sa fie destul de avansata anul acesta, desi acestea sunt lucrari pe care le gestioneaza Primaria Timisoara si nu putem noi sa asumam termenele. Stiind seriozitatea cu care Primaria Timisoara trateaza aceste probleme, sper ca la sfarsitul anului 2016 o mare pondere a acestor lucruri asumate sa fie si finalizata. Si spitalul e determinat sa aduca o serie de imbunatatiri la Clinica de Oncologie Medicala. Intentionam sa modernizam spatii, sa le amenajam, sa imbunatatim calitatea hoteliera, dar si dotarea„, mai spune managerului Spitalului Municipal.

Despre toate aceste subiecte, dar si despre multe altele, aflati din interviul VIDEO de mai jos, pe care medicul Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timisoara, l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Care este marea fasaiala ca dupa 26 de ani se incepe sa se mai prefaca cate ceva, dar pana acum ce ati facut dragilor, in afara de a prospera ca si persoane fizice, efectiv v-a durut in cur.

  2. Excelent. Banuiesc ca Parcul Botanic nu va fi afectat, nu-i asa?

  3. in loc sa termine cladirea de pe Torontalului care de fapt era proectata sa fie spitalul municipal cu toate sectiile laolalta ce fac acesti domni….peticesc ,uratesc…cred ca in ceea ce priveste spitalul lasat in paragina de 20 de ani pe Trontalului cred ca suntem unici in Europa daca nu in lume…da capitala europeana…

  4. Dragilor, problema este ca la Clinici si vorbesc cu dedicatie de primiri urgente, parcă lucrează animale nu doctori, va lipsește empatia, dedicația și scopul final de a ajuta omul! Clădirile, materialele, restul s-ar trece cu vederea dacă cel puțin v-ar pasă ca mor sau suferă oameni la intrarea în spital. Nu va pasă ca bănuții vin oricum…

  5. De o saptamana alerg cu copilul prin spitale,stau la cozi la cabinete si azi,pe cand in sfarsit ajunsesem sa ii fac analizele,la Luis Turcanu,la ora 9 nu am mai prins numar de ordine,desi ma carasem cu „mostrele” dupa mine.Am fost si la un cabinet particular unde mi s-a spus ca pentru copii analizele sunt gratuite,doar ca mi le vor face…in luna martie,ca nu mai au fonduri.In tara asta mori cu zile daca nu ai bani,de la Urgente ,unde erau 4 persoane,m-au trimis vis a vis,unde am stat 2 ore la coada…Pai pentru ce naiba mai platim CASS -ul,cata vreme e aceiasi bataie de joc in spitalele din Romania?