Veste excelenta. Timisoara va avea clinica specializata in operatii pe inima la bebelusi si copii. De ce mai este nevoie

TIMISOARA. Bolile cardio vasculare ocupa primul loc ca rata de mortalitate in Romania. Iar daca in trecut erau considerate afectiuni ale oamenilor trecuti de prima tinerete, in ultimii ani, medicii ingrijesc pacienti cu infarct de la varste extrem de scazute, printre ei copii care sufera de astfel de afectiuni.

Medicii Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara au facut deja primul pas important pentru infiintarea unei clinici specializate in tratamentul cardio-vascular la copii si nou-nascuti, a anuntat managerul institutului dr. Luca Constantin in  INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, din studioul HDV.

Emisiunea, moderata de Ciprian Voin si Razvan Teuca, a fost urmarita de peste 10.000 de oameni.

Suntem pe un drum lung. Am facut primul pas, unul foarte important. Am obtinut avizul administrativ al Ministerului Sanatatii, prin ordin de ministru: paturile pe hartie, adica aprobarea pentru a functiona ca o sectie de sine statatoare de chirurgie cardiovasculara pediatrica. Avem 12 paturi in organigrama, avem locul potrivit, saloane, salile de operatii, spatiu pentru terapia intensiva… Acest spatiu nu a fost folosit din 2011 de cand cladirea a fost data in folosinta si mi-am dorit mult ca acel spatiu sa fie dedicat chirurgiei pediatrice. Ar fi un pas extraordinar, mai ales ca Timisoara are o istorie de chirurgie cardio vasculara. Candva, in Timisoara, s-au facut aproape 900 de operatii pe copil mic si nou-nascut, iar aceste operatii nu se mai fac de vreo 17 ani, iar acum 18 ani se facea transplant cardiac la Timisoara„, a spus medicul Luca Constantin in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Ce lipseste insa in acest moment pentru a incepe activitatea in aceasta noua sectie de chirurgie cardiovasculara pentru copii?

N-avem banii pentru dotari, pentru ca medicii ii vom lua abia dupa ce avem dotarile, nu e logic sa angajam niste medici sa-i tinem nefunctionali. Succesiunea va fi sa obtinem fonduri, in mod normal si logic de la Ministerul Sanatatii pentru ca ne-a inclus intr-un proiect comun cu clinicile San Donato din Italia, un sistem foarte mare si bine dezvoltat de clinici care are colaborare cu Ministerul Sanatatii, si noi, alaturi de alte 3 centre universitare din Romania, suntem in program… Dar marea mea ambitie e sa putem dota chirurgia pediatrica pe bani europeni, speram sa fim si noi inclusi pe axa Romania-Ungaria. Am demarat o colaborare cu spitalul din Szeged si vrem sa facem un proiect comun. Pana anul trecut nu puteam nici sa ne inscriem pentru ca spitalul nu era intabulat, dar am rezolvat aceasta problema, iar pe ultimele proiecte n-am fost eligibili„, a explicat managerului Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

Din momentul in care vom avea dotarile, in cel mult 2-3 luni vom demara activitatea„, a mai precizat doctorul Luca Constantin.

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara, medicul Luca Constantin a fost invitatul ultimei editii INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.

INTERVIURILE TIMISOAREI cu Constantin Luca, manager Institutul…

INTERVIURILE TIMISOAREI cu Constantin Luca, manager Institutul de Boli Cardiovasculare din TimisoaraParticipa si tu la singura emisiune interactiva transmisa pe Facebook din #Timisoara punand in direct intrebari invitatului din aceasta seara.Moderatori: Ciprian Voin si Razvan Teuca*Emisiune transmisa LIVE Timisoara

Posted by Orasul Timisoara on 26 Octombrie 2017

 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.