Veste teribila pentru elevii de la cateva dintre cele mai bune scoli din Timisoara, dar si pentru parintii lor! Ce se intampla cu copiii?

TIMISOARA. Schimbare importanta chiar in noul an scolar care incepe in toamna la cel mai bun liceu din Timisoara, Colegiul National Grigore Moisil, dar si la alte scoli de elita din oras.

O parte dintre elevi nu vor mai invata in scolile lor, ci in alte spatii din oras. De vina sunt inscrierile masive in clasa zero, in baza flotantului, care dau peste cap organizarea cursurilor.

Aceasta ii pune si in acest an in dificultate pe directorii scolilor care acum sunt nevoiti sa gaseasca alte locuri in care copiii sa poata invata doar de dimineata.

Astfel, cel putin elevii de gimnaziu, din clasele a VI-a si a VII-a, de la Grigore Moisil ar putea sa nu mai invete in scoala din Piata Balcescu, urmand sa fie mutati din toamna ori sa mearga la cursuri dupa-amiaza. Nimic nu este inca batut in cuie, dar una dintre locatiile in discutie este in apropiere de Padurea Verde, in sediul liceului Energetic de pe strada Lorena, in vecinatatea Sectiei 1 Politie, unde au invatat si elevii de la Loga pe perioada reabilitarii imobilului din centrul Timisoarei.

Tot acolo ar putea ajunge si copii de la Scoala Generala 16. De asemenea, intr-o cladire a scolii Generale 15, acum neutilizata, pe strada Izlaz, ar putea fi mutati copii de la Scoala Generala 2. Pentru acestia din urma, Primaria a pregatit deja documentatia, dupa cum se poate vedea AICI!

Discutii sunt si in ceea ce priveste Liceul Pedagogic, aflat si el intr-o mare dificultate din cauza spatiilor in raport cu numarul de elevi.

Cei de la Moisil isi cauta spatii si au gasit o solutie, dar ramane de discutat inca. Acolo fiind o cerere foarte mare la clasa pregatitoare si facand foarte multe clase, cei de clasa a VI-a, a VII-a trebuie sacrificati si trebuie sa mearga dupa amiaza sau in alte locatii. Ei si-au gasit un spatiu si inca se discuta despre acest spatiu. La fel este si la Scoala Generala 2,  unde s-a gasit un spatiu, intr-o cladire de la Generala 15, care este nefolosita. Vom vedea si la Pedagogic care va fi situatia. Si la Generala 16 s-a gasit un spatiu la Ferdinand„, explica pentru opiniatimisoarei.ro inspectorul scolar general adjunct Mihaela Petrov.

Reprezentanta ISJ Timis spune ca nimic nu e inca batut in cuie, intrucat inca se cauta solutii pentru a nu se ajunge ca elevii sa invete dupa-amiaza.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Parintii si.au dus copii la aceste scoli tocmai ca sunt mai aproape de locul de domiciliu sau locul de munca.Daca se vor muta cursurile vor fi mari probleme privind siguranta copiilor cand merg la scoala sau cand vor merge spre casa.Aceste locatii alese sunt foarte departe de scolile unde sunt inscrisi copii,iar cei de cls.a.6.a si a 7 a nu sunt destul de mari.Vor fi foarte multe reclamatii la Ministerul Educatiei si daca se intampla ceva procese in instanta pentru cei care iau aceste hotarari.

    • De ce nu se poate limita numarul de elevi la clasa 0? Oare daca se aduc invatori din alta parte, inseamna neaparat o calitate superioara a procesului de invatare? Sau se mai poate vorbi despre traditie in excelenta?
      O varianta ar fi si preselectia in cazul cererilor peste limita de locuri disponibile. Astfel poate se poate pastra motoul liceului.

  2. RADU , ai copil in clasa a VI sau a VI si incepi cu amenintari ?! Crezi ca-i pasa cuiva de parerea ta ? Imi vine sa rad….

  3. Subscriu la parerea lui Radu .DA ,am copil la Moisil si nu sunt deacord ca copilul meu sa mearga pana la Padurea Verde. Am mai vorbit si cu alti parintii si nici ei nu sunt deacord cu aceasta hotarare . Daca va fi cazul vom vedea ce masuri se vor lua . Nu e nici o amenintare si da ,ii va pasa cuiva daca vor fi mai multi parinti nemultumiti ASA CA NU MAI RADE .

    • de parca cei de la Moisil ar fi mai cu mot decat cei de la Loga.
      o miscare inteleapta: sa se bucure cat mai multi parinti de unda verde de pe T.Ionescu

  4. Directoarea liceului, Bociu Cerasela, este o persoana ahtiata de putere si success – cu cat mai multi copii, cu atat mai multe „succesuri”, asa crede ea. Inscrie cat mai multi, face asa zise clase de elita de unde isi racoleaza elevii la meditatii platite cu bani grei de parinti, dar de restul procesului de invatamant nu-I pasa. Nu controleaza calitatea educatiei, are o multime de profesori catastrofali pe care ii menajeaza in baza „prieteniilor de partid”. Nu asteptati empatie pentru copiii d-voastra din partea ei, nu e capabila de sentimente decat in ce o priveste pe ea…Cand a trecut cateva clase in program de dimineata a zis ca „le-a facut un cadou” copiilor si parintilor. Nu aplica decat bunul ei plac, desigur, coperit „cu hartii legale”.
    Dana

  5. Stimata doamna Dana, e pacat si gresit sa criticati o persoana fara un fundament real al acuzatiilor pe care i le aduceti. Doamna Bociu e recunoscuta ca fiind cea mai buna profesoara de matematica din judet. De cand a ajuns doamna Bociu director la Moisil, a schimbat fata liceului. Si-a donat premiul in bani obtinut prin titlul de cel mai bun profesor din Regiune copiilor din liceu. Va spun din suflet ca e pacat sa arunceti vorbe grele unei asemenea persoane…..

  6. Sunt o fosta absolventa a liceului Grigore Moisil. As dori sa precizez ca acest liceu nu arata cum arata datorita doamnei Bociu, ci doamnei Sanda Junea, care din punctul meu de vedere a facut cel mai bun lucru pentru Moisil, investind bani unde chiar era nevoie. Mutatul copiilor in alte cladiri mi se pare total deplasat. Nu vad de ce trebuie sacrificati cei de clasa a 5 a si a 6a. Daca se suplimenteaza numarul elevilor de clasa 0, sa fie mutate cele de clasa 0 la Padurea verde. O alta schimbare majora de cand am terminat eu mi se pare unirea generalei nr 22 cu liceul. Fiecare trebuie sa continue independent, la generala un director, la liceu director de la liceu. Prea mari schimbari.