Vestea atat de asteptata. Avem toalete publice curate, gratis, in plin centru, la Timisoara

TIMISOARA. Nu e timisorean care sa nu fi avut vreo urgenta pe cand se afla pe strada, mai ales in zona centrala, si sa nu fi intampinat problem gasirii unei toalete publice.

CITESTE SI: Complexul imobiliar futurist ce va ‘rasari’ langa Primaria Timisoara. Vor fi 4 cladiri spectaculoase. Imagini in premiera 

Vestea buna e ca s-a redeschis wc-ul din Piata Victoriei la Timisoara, aceasta dupa ce muncitorii de la Colterm au reamenajat spatiile aflate in vecinatatea parcarii de la Modex.

Toaleta functioneaza zilnic, intre orele 7.00 si 23.00, va avea permanent personal de intretinere, pentru a mentine curatenia, si poate fi folosita gratuit. De ingrijirea ei se ocupa SDM.

Momentan, in Piata Victoriei pot fi folosite doar toaletele pentru femei si barbati, iar in urmatoarea saptamana se va monta liftul care sa faciliteze si accesul persoanelor cu handicap.

In total, in Timisoara exista 13 toatele publice. WC-urile sunt amplsate in Piata Traian, pe Iuliu Maniu, pe Ciprian Porumbescu, in Piata Tepes Voda, in Parcul Uzinei, in Parcul Botanic, in Parcul Carmen Sylva, in Parcul Central, in Parcul Copiilor, in Parcul Rozelor si in Piata Unirii.

In urmatoarea sedinta de Consiliu Local, alesii vor vota un proiect prin care va fi reglementata in detaliu activitatea toaletelor publice.

Sursa foto: Facebook/Ludovic Satmari

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Am vazut in Madrid niste toalete foarte ingenioase, poate alesii au inspiratia sa le importe si pe meleagurile mioritice. Niste structuri cilindrice plasate in marile intersectii pietonale in care incapea doar o persoana, cu usi culisante, intrarea se facea prin introducerea unei monede de 1 €, totul se facea automatizat, fara personal, fara urma de mirosuri, fiecare fiind conectata la canalizare. Si in plus peretii exteriori erau inchiriati pentru reclame.

  2. Si asta dupa cati ani de „democratie avansata”? De ani (zeci de ani) de zile pasajul subteran este o „cloaca de gunoi”, focar de infectii, buda inchisa, …. (continuare pe alte 2 pagini) si , ne-am adus aminte ca „vrem sa devenim capitala europeana a culturii” (care cultura?). Nu vreau sa-mi amintesc ca aceasta groapa (ptr. vechii timisoreni cunoscuta si sub denumirea de „groapa lui Tele… caci acestuia ia sapat mormantul vizita „celui mai iubit dintre ….) adapostea si magazine. Chiar daca ulterior s-au gasit grave probleme de constructie, evacuarea apelor pluviale,… ) buzile au mai functionat un timp.
    Cat va tine „avantul revolutionar”???
    Sunt de acord ca „multi” au inca in vene „buda din fundul gradinii” si ca este greu sa te desprinzi de ea. De aceea sper, ca „noile amenajari” (se include si cea din pta Balcescu, probabil) nu vor dura numai o vara.

  3. Un inceput bun. Important e si sa le semnalizeze corespunzator, cu semne in imprejurimi care sa directioneze catre toalete, ca daca doar scrie mic WC pe uși, nu e destul.

  4. Parcul Central??????? Unde?????? E în reamenajare de muuuuuuuuultă vreme!

  5. Felicit realizarea! Sa inteleg ca proiectul despre pasajul subteran intre Modex si Republicii a fost doar praf in ochi?

  6. am intrat si noi in secolu 19. sau nu. ca si romanii aveau acum 2000 de ani. si sumerienii..