Vestea neasteptata de pe piata imobiliara la Timisoara. Ce se intampla cu preturile la apartamente

TIMISOARA. Situatie contradictorie pe piata imobiliara la Timisoara, dar si in alte orase mari din tara.

CITESTE SI: S-a turnat asfaltul si la Dealul Liliecilor. Cand se deschide Lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva. Foto si video 

La nivel national, marja de crestere a preturilor locuintelor s-a injumatatit in al doilea trimestru al lui 2019 fata de cele trei luni anterioare – asta in conditiile in care interesul pentru cumararea unei proprietati este mai mare decat in 2018, spun specialistii. Explicatia e ca acum cumparatorii sunt mai relaxati si nu iau cu usurinta decizia.

Cel mai recent raport de piata realizat de Analize Imobiliare arata ca ritmul de crestere a preturilor proprietatilor rezidentiale a continuat sa incetineasca in al doilea trimestru din 2019 si chiar a aparut o contradictie interesanta, in compararea statisticilor.

Daca volumul tranzactiilor imobiliare incheiate la nivel national este mai mic decat in perioada similara a anului trecut, cererea pentru proprietati rezidentiale de vanzare este mai ridicata decat in urma cu 12 luni, in vreme ce oferta este, dimpotriva, mai scazuta. Aceasta discrepanta poate fi pua pe seama faptului ca intre faza de cautare a unei locuinte si luarea unei hotarari de achizitie intervine o perioada mai lunga de asteptare.

In al doilea trimestru al acestui an s-au inregistrat cresteri ale preturilor apartamentelor, chiar daca acestea nu au fost foarte mari. La Timisoara, locuintele la bloc s-au scumpit cu 1,2%, pana la 1.210 euro pe metru patrat.

CITESTE SI: Campusul scolar ca-n filme ce se va ridica la Timisoara, in care vor putea invata peste 1000 de elevi. Foto si detalii 

Fata de perioada similara din 2018, cererea de apartamente pe piata la Timisoara insa cunoaste o crestere de 10 procente.

E de asteptat ca in a doua parte a lunii august, asa cum se intampla in fiecare an, cererea sa fie si mai mare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu-i adevarat. Nu se vinde mai nimic

  2. Piata e in scadere, nu cumparati.
    Diferenta intre cerere si vanzare e f mare. MP construit e in jur de 500-700euro (apt noi) in functie de tipul constructiei. Acum o luna am luat zona centrala cu 1000E mp. cei drept trebuie renovat. E un pret mai mult decat multimitor, (scump chiar) pt RO.

  3. Daca gasiti ieftin inseamna ca cineva are nevoie de bani imediat . Altfel cine are la vanzare nu va vinde piata va creste si mai mult . Nu vine nici o criza si daca vine oameni vor astepta sa vanda dupa trecerea ei . Orasele mari ca Timisoara nu vor cadea orice s-ar intampla . Cum a mai spus cineva 75% din romania este goala cu concentratie in orasele mari unde populatia se va mari incet incet .

  4. Voi vorbiți serios? Sau din plictiseala.. Întâmplător, cunosc foarte bine piața imobiliară. Dacă vinde cineva mp cu 500 euro, rog sa ma contacteze urgent. Achit pe loc. Cum puteți abera asa ceva când mp pe locuințele noi se vând cu aproape 2000 euro/mp? Marii dezvoltatori din prezent vând în zona semi/centrala 64 mp la 90-100000 euro, 2 camere. Vinovate de preturile nesimtit de umflate sunt în primul rând băncile, deoarece vând credite scumpe cu grad mare de îndatorare și apoi dezvoltatorii cu apriga și nesatula capatuire și înavuțire peste noapte. În al 3 Lea rand, este efectul de turma. Piața imobiliară și preturile ridicate sunt nejustificat de mari într-o tara cu economie artificială și consum peste venitul real. Sărăcia unei zone depopulate are efect de bomerang în orașe mari. Nu mai visați, treziți-vă la realitatea cruntă. Suntem economie de consum, nu de productie..