TIMISOARA. Lucrarile la pasajul Jiul din Timisoara au intrat in linie dreapta si municipalitatea a anuntat in repetate randuri ca proiectul va fi finalizat cu mult inainte de termen.
Vestea buna e ca circulatia prin pasaj se va deschide in 10 septembrie, iar cea rea ca aceasta nu va fi pe toate benzile acestuia, asa cum sperau soferii.
Traficul prin pasajul Jiul este inchis pana aproape de jumatatea lunii septembrie, pentru a se face lucrarile necesare la carosabil, insa chiar si asa, in momentul in care va fi deschis, nu se va putea circula pe intreaga largime de sub podul de cale ferata. In acest moment la pasaj se lucreaza la acoperirea cu beton a instalatiei de degivrare, cea care nu va lasa zona sa inghete la iarna.
„La Jiul incercam ca pana la inceputul scolii sa dam in folosinta pasajul, sa se circule cel putin pe cate o banda pe sens. Se va lucra cu toata insistenta, respectandu-se normele tehnologice. Acum, lucrarile care se fac acum sunt mnai sensibile. Nu s-a putut merge cu realizarea retelei de degivrare automata pe benzile 1, 2,3,4 5 in consecutivitatea lor, ci s-a mers pe banda 1, apoi banda 3, se va face banda 2, apoi 4 si 5, intrucat e nevoie pentru fiecare etapa sa se lase timp de consolidare a acelui tip de beton special care se pune peste reteaua de incalzire in vederea degivrarii„, a declarat primarul Nicolae Robu.
Edilul nu stie sigur daca pasajul va mai fi inchis si dupa ce se va da drumul la circulatie in 11 septembrie.
„Nu cred ca va mai fi cazul sa fie inchis complet dupa ce dam in folosinta o banda pe sens, sau daca va fi, va fi de scurta durata. Odata ce dam in folosinta o banda pe sens, va ramane pana la sfarsit„, a spus primarul Nicolae Robu.
Largirea pasajului Jiul a inceput anul trecut, iar valoarea totala a lucrarilor se ridica la peste 7 milioane si jumatate de euro.
Pareri
Vestea buna e ca se face ceva in orasul acesta. De atata timp nu s-a mai facut nimic. Toata lumea il critica pe Robu, dar adevarul este ca e singurul care a luat initiativa si face. Efectiv se vad progresele. Pana acum totul era pe hartie si la nivel de discutie. Daca nu se facea era criticat ca nu face nimic. Acum ca se face e criticat ca face prea multe deodata. Niciodata nu e bine cu romanii. Toti comenteaza ca in Germania sau alte tari se face mult mai repede si mai bine. Din pacate nu suntem la nivelul acelor tari ca sa compari. Pe acest criteriu putem sa comparam si nivelul de civilizatie si cultura, care nu mai tine de nici o politica si vreau sa spun ca stam la fel de jalnic. Nu sunt fan Robu, nu am votat cu el si m-am enervat de o gramada de ori, dar la urmatoarele alegeri cu el voi vota, pentru ca in sfarsit se misca ceva in acest oras.
Eu zis sa il iei acasa. Ne-ai face la multi un bine. Cat despre progrese hai sa-ti dau un exemplu concret: Calea Martirilor in lucru de 1 an si jumatate. Zice ca va avea 4 benzi (2 dus si 2 intors). A luat din trotuarul unde oamenii isi parcau masinile (nu toti au loc de parcare in curte si nu este nici o parcare amenajata in zona) si acum dupa ce a cheltuit o caruta de bani din taxe si impozite tot o banda de acces este disponibila pentru ca cealalta e ocupata de masini. Un om cu ceva in cap intai se asigura ca oamenii au unde parca, le crea conditii daca tot ia impozit pe masina si apoi incepea o lucrare. Vom ajunge ca dupa 2 ani de chin si bani cheltuiti a prosta sa fim de unde am plecat : un sens dus si unul intors. Restul parcare
@Adin F. Da ma, se face intr-adevar ceva – prostii cu caruta.
Ca idee, cateva din chestiile ce s-au facut in vremea lu’ Ciuhandu, da’ pe care dobitoci cu memorie scurta, asa ca matale, le-au uitat: liniile de tramvai din Iosefini pana-n Traian si de-acolo pana-n Maria pe partea ailalta – cam 40 de kilometri in total, o cantitate impresionanta de gropi de care nici un sofer cu carnet luat in utlimii 10-15 ani nu-si mai aduce aminte (pana-n ’89 cam toate strazile Timisoarei erau praf – praf la modul la care acuma nu mai gasesti nici una), renovarea mai multor parcuri (Poporului si Rozelor fiind cele mai importante, dupa parerea mea), sediu nou pt. starea civila, renovarea pietelor Traian, 700 si Iosefini – si obtinerea finantarii pt. toate proiectele incepute de robu (cu picioarele) imediat dupa ce a fost ales. In plus, chiar daca la mana a doua, a adus o gramada de tramvaie, care chiar daca erau vechi si aratau urat, macar circulau, si le puteai folosi – nu ca acuma, stai si cate jumatate de ora in statie dupa un tramvai. Si, pe baza relatiilor bune cu mediul de afaceri, a adus si o gramada de investitii straine la Timisoara, in asa fel incat in vremea aia somajul in Timisoara era zero, de unde in alte parti de tara era de 20%.
Acuma, spre comparatie, ce-a facut robu: a pus semafoare de-a omorat traficul, mai ceva de cum era, a facut din centrul Timisoarei o groapa, vreme de trei ani, a taiat mii de pomi, contribuind la stricarea aerului din oras chiar mai mult decat era deja stricat, a dus pana aproape de faliment RADET-ul, Aquatim-ul si alte firme ce tin de primarie, obligandu-le sa finantese ACS Recas, a lasat in paragina si-a sifonat de bani RATT-ul, care de unde opera unul dintre cele mai bune sisteme de transport in comun din Romania in momentul de fata e aproape de faliment, opereaza mai putine mijloace de transport si acopera trasee mai putine si mai scurte decat in vremea lu’ Ciuhandu. Asta asa, chestii pe care doar prost sa fii sa nu le vezi. Si ca sa stimuleze afacerile a facut incuboxx, care sta mai mult gol, ca ploua-n cladire. Da, intr-adevar, robu macar face ceva – cum ziceam, prostii cu caruta.
Asa e!
Subscriu la tot ce ai spus. M-am mutat langa Timisoara si nu-l mai pot vota, insa l-am votat in primul mandat si nu-mi pare rau deloc.
Ce stire mizerabila. Eu nu cred ca e o veste proastam ci e o veste foarte buna. Deja orasul incepe sa se aglomereze
Doar la noi lucrarile la un mic pasaj poa’ sa dureze un an si jumatate. Rusine Robu, rusine constructorilor!
dar la Solventul de ce nu se face nimic? Acolo nu deranjeaza pe nimeni, de ce sa nu fi inceput acolo iar dupa aia sa faca si Jiul daca mai era nevoie. Nu e problema ca se face ceva, problema e ca se face intr-un haos adevarat. La Iulius Mall de ce rasar cladirile de 10 etaje la cateva luni ? La ISHO de ce in 3 luni e sus o cladire ?
Foarte bine punctat, mare dreptate ai.
Pentru ca la ISHO si Iulius Mall, nu trebuie sa dea statul cu parerea.
Prin stat a se intelege: ministerul culturii, ministerul transporturilor, ministerul mediului, ministerul pacii, etc
@Anonymous Coward
Da ma, a facut rozelor dupa ce l-a vandut tot la rromi, adica rudele lui, pardon. Pe vremea lui Ciuhandu mergeam vara cu caldura pornita in tramvaie si iarna nici vorba de caldura, doar de la besinile pensionarilor, probabil ca si tu esti unul din ei.
Da, piata 700 arata boboc, ghena de gunoi, boschetari, super renovare. O vezi renovata, dar defapt ai halucinatii de la aurolacul boschetarilor. Economia Timisoarei a cunoscut cea mai mare crestere pe vremea lui Robu, nu Ciuhandu, singura crestere pe vremea lui a fost numarul de turnulete si rromi ce veneau din Germania.
Eu nu am masina si ma deplasez doar pe jos si cu RATT, iar calitatea serviciilor RATT e mult mai buna decat pe vremea lui Ciuhandu, dar tu probabil ca nu prea le folosesti daca faci asa afirmatii aberante.
Probabil ca ai votat si cu PSD, pari genul. Ai primit niste ulei si faina pentru commentul tau?
Chiar ca prostii cu caruta, iar tu esti la ham.
@Bobby
Daca tie ti se pare normal ca pe trotuare sa se parcheze masina, atunci e clar cu ce om discutam aici. Probabil ti se pare normal sa intri cu masina pana pe scara blocului, daca ai putea chiar in apartament cu ea.
Timisoara e plina de cotețe de mașini, fiecare are 2-3 jafuri si apoi se plang ca nu sunt locuri de parcare.
Haideti sa facem Timisoara o parcare mare si gata, am rezolvat problema.
Nu e loc de parcare in fata apartamentului? Robu e de vina!!!
Orasul a fost la fel de aglomerat si pe vremea lui Ciuhandu, insa a crescut numarul de inculti cu pretentii.
Daca deja s-a deschis problema parcarilor – in centru dar nu numai; este un alt capitol de viata. Si probabil ar merita sa fie re si reluata si vazuta intr-o perspectiva de max o legislatie.
Lipsesc cele XXXX (patru cifre) de parcari din centru si vecinatate (supraa/sub terane, cladiri speciale) si alte multe marunte care ar putea constitui un subiect aparte; extensia poate continua si spre centrele cartierelor adiacente. Sunt constructii noi (de toate felurile si destinatiile) la care – cel putin la prima vedere – parcarea nu este rezolvata (exemple posibile) si este parca aruncata pe strada (si asa sufocata).
De asemeni, problema „modernizarii controlului si dirijarii circulatiei, inclusiv marcaje si indicatoare, sensuri unice si corelarea pacarii stradale”; sunt multe de facut; doua intrebari: cu ce bani si – in special – in cat timp. Altfel …. parerile si discutiile vor fi interminabile (si din nefericire, de multe ori, sterile.