TIMISOARA. Gata cu vremea urata, STPT va scoate din depou vaporasele, le relanseaza la apa si anunta ca va fi reluata circulatia pe Canalul Bega, de la 1 martie 2023.
Cele 7 vaporase care au andocat in depoul Dambovita al Societatii de Transport Public au intrat in revizie tehnica inca din decembrie.
Vaporasele destinate transportului public vor fi scoase la apa in data de 25 februarie, urmand sa fie supuse testelor de rutina pana in 1 martie, data la care va fi reluat transportul public pe Bega, pe tronsonul navigabil statia Ardealul – statia Mihai Viteazul.
Totodata, incepand cu data de 4 martie, se vor relua si cursele de agrement, pe ruta statia „Catedrala Mitropolitana” – Ecluza Sanmihaiu Roman si retur. Aceste curse se vor face la fiecare sfarsit de saptamana, sambata si duminica, de la orele 12 si 17.
Mai multe detalii despre traseu, statii si graficul de circulatie sunt afisate in statiile de pe Canalul Bega si pe site-ul oficial al STPT (www.stpt.ro – sectiunea Orare).
De la 1 martie va fi marit si numarul bicicletelor din sistemul VeloTM, in cele 34 de statii special amenajate in Timisoara. Mai exact, peste 300 de biciclete vor fi puse la dispozitia celor care doresc sa le foloseasca ca alternativa de transport in Timisoara, dupa ce acestea au fost supuse reviziei tehnice, in cadrul atelierului din depoul Dambovita. Incepand cu aceeasi data, utilizatorii TroTM vor putea apela la servicul de inchiriere trotinete, acestia putand ridica oricare din cele aproape 100 de trotinete care vor fi amplasate in cele 13 statii special amenajate.
Anul trecut, aproximativ 200.000 de pasageri (184.609) au preferat sa se deplaseze cu cele 7 vaporase pe Canalul navigabil Bega, in cele 3.951 de curse efectuate in regim de transport public, dar si in cursele de promenada, care au loc la fiecare sfarsit de saptamana.
Dintre cei 26.000 de utilizatori inregistrati in sistemul VeloTM, peste 16.000 au ales sa se deplaseze cu cele peste 300 de biciclete puse la dispozitie, in 2022. TroTM are 11.140 de utilizatori, acestia folosind cele aproape 100 de trotinete de 23.161 de ori.
Pareri
La cat de blanda a fost iarna asta, puteau ramane pe Bega. Dar cine putea risca acest lucru?
Cand ma gandesc cat de hulit a fost profesorul Nicolae Robu pentru proiectele acestea de mobilitate, acum ne laudam cu ele, of of.
Btw bine ca se scot de la 1 martie.
Nu te mai agita aici atata, cu al tau „profesor Nicolae Robu”.
Nu lauda nimeni aici ion articol ligheanele alea plutitoare. Se bucura numai pensionarii, babele si mosii care se plimba cu nepotii. Ca de mers la servici cu ele, sau sa-ti rezolvi treburile undeva prinora, poti sa le uiti.
Catr priveste bicicletele, asta este trendul actual, sa mergi cu bicicla. Si a facut, comparand cu alte orase, cel mai putin din cat se putea.
Cu trotinetele electrice, sa ma scuzi, dar altii au rezolvat treaba asta de zeci de ori mai bine.
Acuma la drept vorbind, a fost doar primar la Timisoara, cu bani garla, deci trebuia numai sa vada cum ii gospodareste. Prestatia lui ca primar, a fost si ramane in amintire ca o perioada in care s-au irosit multe bsanse de dezvoltare. Si oriunde si-a bagat el nasul cu „indicatiile pretioase” – a iesit un rahat cu perje din osteneala lui.
Atata despre marele primar „profesor Nicolar Robu”.
Fara el ar fi facut altcineva mult mai mult si mai adecvat orasului.
De la predarea mandatului au mai trecut vreo 2 ani si 5 luni, am vazut doar pe unde e Splaiul Sofocle ce drum de pamant era inainte sa se faca pista.
Acum nici pontoanele din lemn nu sunt refacute, intri cu piciorul in cate un lambriu putred si e plin de sipci lipsa.
Nu se taie nici macar la pruni sau la salcii crengile ce intra biciclistilor in ochi, nu s-au pus alt tip de stalpisori orizontali dreptunghiulari, daca acela era periculos.
De ce nu le-a facut Ciuhandu pistele alea ca a stat 12 ani la primarie si nu platea certificate verzi la CET-urile de termoficare pana la intrarea in UE ?
Puteau regandi complet sistemul inclusiv la trotinete actualii, daca era ceva de capul lor, daca era Boc sau Bolojan primar la Tm nu reuseau nici ei mare lucru ca ar fi avut de furca intre 2012-2016 cu PSD care s-a intors contra si ulterior 2016-2020 toti erau contra la orice se face.
USR au majoritate prin voturile lui Ambrus nu uita treaba asta Fritz face ce vrea fara sa dea socoteala opozitiei.
Bolojan s-a scapat rapid de sistemul centralizat, la Boc la Cluj nu stiu cum e cu termoficarea, dar acolo toti trag pt oras indiferent de culoarea politica si la Consiliu Judetean.
Fritz poate sa faca ce vrea doar ca nu face. A, ba da, a taiat niste proiecte de pe lista demarate de Lae.
După mintea ta de idiot Laie trebuia să facă si ceva canale ca la Hanburg să mergi tu la servici cu șalupa, iar toate bulevardele care se modernizează și pasajele construite sau care se vor construi se datorează lui Fritz der Caliu coor caliu!
….v-an gură de gunoaie infecte!
Poate cineva (PMT?) va prezente un calcul de rentabilitate a utilizării acestor bărcuțe pe ani 2020, 2021, 2022.
Chemati ucrainienii la dragat, sunt in forma.