TIMISOARA. Filmul „De ce eu?” al regizorului Tudor Giurgiu va rula si la Timisoara. Este un film cu atat mai asteptat cu cat prezinta felul in care procurorul Cristian Panait s-a sinucis, la doar 29 de ani, iar gurile rele spun ca premierul Victor Ponta nu e deloc strain de ceea ce s-a intamplat atunci, intrucat era foarte bun prieten cu tanarul magistrat care a ales sa-si curme zilele tocmai cand lucra la niste dosare grele de coruptie.
A fost de departe cel mai mediatizat caz de la inceputul anilor 2000, in Romania. Se pare ca procurorul Cristian Panait s-a sinucis din cauza suspiciunilor referitoare la presiunile la care ar fi fost supus, dupa ce a dat o solutie nefavorabila unui procuror din Bihor.
In filmul lui Tudor Giurgiu, „De ce au?” care initial ar fi trebuit sa se cheme „Cristian” apare si cunoscutul om de televiziune Robert Turcescu, despre care cineastul a precizat ca isi interpreteaza propriul rol, cel de moderator TV.
Intrebat, la un moment dat, intr-un interviu, daca premierul Victor Ponta apare ca personaj in film, regizorul Tudor Giurgiu a spus ca este vorba despre o intoxicare a mass-media, pentru ca Victor Ponta, la data decesului procurorului Panait, nu mai era procuror in Parchet. La randul sau, Victor Ponta declara ca este convins ca filmul nu are legatura cu el.
„De ce eu?” va rula miercuri, 12 noiembrie, la Filarmonica Banatul din Timisoara, incepand de la ora 20.00 si se va termina in jurul orei 22.00 cand regizorul Tudor Giurgiu si actorul Emilian Oprea vor raspunde intrebarilor publicului spectator.
Filmul ii are in distributie pe actorii Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Mihai Smarandache, Liviu Pintileasa si Alin Florea.
Pretul unui bilet este de 10 lei, acesta putand fi achizitionat de la caseria Filarmonicii Banatul din Timisoara.
Pareri
Filmul e slab … nu explica pe intelesul publicului larg faptele de coruptie descoperite de procurorul Leca si implicit incriminarea inscenata a sa .Trebuia sa citesti,ca un spectator nespecialist in politica acelor vremuri,o carte pentru a intelege clar coruptia .Pe deasupra are scene de dragoste ,cu o intensitate ce nu-si avea loc intr-un asemenea gen de film .Daca nu ar fi fost implicarea directa sau indirecta a unor contemporani , nu s-ar vorbi atat de laudativ .Peste cateva luni se va uita de acest film …Pacat ca regia si scenariul n-au foat atat de stralucite ca ideea de a-l produce . Parterea mea .