TIMISOARA. „Ca o insula in mijlocul oceanului”! Asa a fost descrisa strada Edgar Quinet din Timisoara, aflata in cartierul Braytim, de timisorenii care locuiesc acolo. Drumul care face legatura intre strazile Musicescu si Mures este singurul de pamant din cartierul francez din zona Lidia – Musicescu, o rusine pentru administratia publica locala.
Oamenii au ajuns la capatul rabdarilor, mai ales ca reprezentantii primariei le promit de ani buni ca le toarna si lor asfalt pe strada. Pentru soferi si pentru pietoni e un chin sa traverseze drumul de nici jumatate de kilometru, mai ales atunci cand ploua. Locatarii se plang ca pana si primarul s-a dus in inspectie pe strada, dar nu stia nimic de mult-asteptata asfaltare.
„Ne-am intalnit duminica cu domnul primar, accidental pe strada. Aparent, dumnealui nu are nicio idee despre aceasta. Am facut un nou video care arata starea actuala. Ultimul raspuns de la domnul viceprimar Dan Diaconu a fost ca procedura de atribuire de contract se va face imediat dupa aprobarea bugetului local. Este evident ca bugetul a fost deja aprobat, dar nu s-a miscat nimic in aceasta privinta”, s-a plans un timisorean care locuieste in zona.
Un cititor opiniatimisoarei.ro a filmat cu drona starea actuala a strazii, sperand ca macar asa va reusi sa atraga atentia primariei. In zona exista si un teren viran neingrijit si plin de gunoaie, care apartine tot municipalitatii.
Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca strada va intra si ea in santier anul acesta, mai ales ca studiul de fezabilitate a fost reactualizat anul trecut.
„Executia acestei investitii va incepe in cursul acestui an. In acest moment se lucreaza la documentatia de autorizare a lucrarii, in paralel desfasurandu-se operatiuni de reglementare juridica a terenurilor aferente vechiului amplasament al strazii, prin dezmembrarea parcelelor aferente drumului. Lucrarea beneficiaza de fonduri din bugetul local si, de indata ce situatia juridica va fi clara – in urmatoarele saptamani – va porni licitatia de executie”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu pentru opiniatimisoarei.ro.
Potrivit informatiilor obtinute de la municipalitate, valoarea estimata a investitiei este de 1 milion de lei, iar lucrarile ar trebui sa dureze 7 luni. Ramane de vazut cat vor mai avea de asteptat timisorenii care locuiesc pe strada Edgar Quinet.
Pareri
putina rabdare oamenilor… vine 2016 si Robu o sa aiba nevoie de voturi :D. Ce conteaza ca pe site-ul primariei apare in 2009 HCl pentru amenajare? 🙂 (http://www.primariatm.ro/hcl.php?unid=92325BCD901A6A53C22575C90028E5CC)
Domnule Robu, treziti-va!!! Putine SATE din Romania au drumuri de pamant ca asta!
„In acest moment se lucreaza la documentatia de autorizare a lucrarii,”. Despre ce vorbim aici? Acelasi lucru l-au spus si in articolul din ianuarie.
Strada e de toată rusinea, dacă ai o masina mai joasa nici nu poți intra. Totuși important e ca „ulita” se strica după fiecare ploaie deci în scurt timp nu o sa se mai poată circula.
Na, hai sa va arat ce cuvant are Domnul nostru primar. Eu locuiesc pe Edgar Quinet si am insistat (in audiente si pe facebook) ca sa fim bagati in seama. Aici e raspunsul Domnului Primar (va las pe voi sa trageti concluziile…) legat de amenajarea strazii (va rog, urmariti data ):
March 9, 2013
Nicolae Robu
3/9, 7:48pm
Nicolae Robu
Problema va fi rezolvată cu cetitudine pe parcursul acestui an. Evit să fiu mai precis.
… iar eu o sa evit sa-l mai votez :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
am uitat sa mentionez: „cu certitudine” =))
Mă simt ca la mine acasă
https://youtu.be/H7y50XkJAfA
Timisoara, ai ramas in urma 🙁
Plin de expectoratii in functile de conducere !
EXPECTORÁȚIE, expectorații, s. f. 1. Secreție patologică a căilor respiratorii, eliminată prin tuse; spută, flegmă. 2. Eliminare prin tuse a produselor patologice din plămâni sau din căile respiratorii superioare; expectorare, – Din fr. expectoration.
ce contrast in video… vile noi si strada de pamant 🙂
o intrebare, in afara de primarie (care din pacate nu tine cont de sesizarile si problemele noastre) ce institutie exista careia putem sa ne adresam cand avem astfel de probleme. Suntem cetateni europeni si avem niste drepturi totusi… suntem al treilea oras ca numar de locuitori dintr-un stat UE… daca aveti careva vreo ideea sau ati avut probleme similare, va rog dati un comment cu detalii.
In ceea ce priveste perimetrul care include strazile Edgar Quinet, Prof.Mircea Neamtu si Musicescu exista PUZ inca din 2010, care prevede nu numai asfaltarea celor 3 strazi, dar si amenajarea unui parc, denumit in PUZ „Parcul Braytim”, chiar la intersectia strazilor Quinet si Musicescu.
Nu s-a intamplat nimic de atunci, terenul viran fiind „plantat” cu ambrozie si reprezinta, din nefericire, un mediu extrem de prielnic pentru tintari si sobolani, nicidecum pentru sutele de copii care locuiesc in zona si care sunt privati astfel de un loc de joaca si de recreere. Administratia locala se bucura insa de impozitele extrem de consistente platite de catre contribuabilii din zona – adica proprietarii caselor si apartamentelor din cartierul Braytim.
RE PUZ:
Ai link catre PUZul despre care vorbesti. ar fi interesant de vazut!
PUZ-ul si proiectul de amenajare a parcului au fost prezentate de curand chiar in acest ziar, in ultimele doua-trei saptamani. Nu am retinut, insa se poate cauta in arhiva.
In plus, se poate verifica pe site-ul Primariei, dar din pacate nu am link-ul.
Cine are bani de vila in Braitim are si bani de jeep. Case closed!=))
io n-am bre…
Domnule Robu va rog sa nu asfaltati strada pentru ca sufar de „pietre” la rinichi si la fiecare hop, la fiecare groapa cu fiecare zdruncinare, mai elimin cate o pietricica .
„de indata ce situatia juridica va fi clara” Ha?! De ani de zile de cand fac sesizari nu mi s-a spus niciodata ca ar exista incertitudini juridice.
Acuma daca imi aduc aminte cum au decurs dosarele pentru utilitati (cand am fost nevoit sa le dovedesc celor de la primarie ca drumul este AL LOR ducandu-le acte de la un alt birou tot din cadrul primariei – ca sa imi dea voie sa sap pentru tevi…) mi se pare logic ca ei sa nu prea stie ce si cum. Le aduc eu aminte: au primit terenul pentru drum ca DONATIE cand s-a parcelat tot campul ala. Pentru ca asa se face. „Vechiul drum”…. Ce vechi drum?
Lumea vorbeste ca acest drum ar figura ca „asfaltat”. Ca cineva si-a luat deja banii pentru lucrare (ea fiind executata doar in acte). Nu m-ar mira sa fie adevarat.
As vrea sa-mi explice cineva de la primarie ce inseamna „zona A”. (B, C, etc…). E chiar important pentru mine. As vrea sa stiu daca e legal sa fiu taxat (impozitat) asa cum sunt in acest moment. As vrea sa stiu daca e ok ca am fost taxat pentru „zona A” in toti acesti ani (chiar inainte de a avea utilitati de orice fel).
man, esti sigur ca esti impozitat ca zona A (este o diferenta destul de mare -in RON- intre zona B si zona A)? esti sigur ca la primarie apare ca zona asfaltata (cum ar putea fi asa in conditiile in care astia tocmai au aprobat proiectu de asfaltare…)?
sa fii impozitat pentru zona A (strada asfaltata) si strada sa fie de pamant mi se pare infractiune. de ce nu ii dati in judecat?
say what? va impoziteaza ca zona A? apoi despre asta ar fi trebuit sa fie articolul, nu despre lipsa asfaltului. OPINIATIMISOAREI, eu zic ca merita investigat asa ceva si sa scrieti despre asta. In timp ce lipsa asfaltului poate fi scuzata prin mii de motive, faptul ca ceri de la oameni mai multi bani decat ar trebui sa plateasca, asta e INFRACTIUNE… deci asta e caz penal, nu poti fi impozitat pt ceva ce nu ti se ofera!
Apropo de tot.
1. Intr-o tara EU (500 km vest) parcelele ptr. construirea de imobile se pun in vanzare dupa ce zona este „urbanizata” si cel care cumpara parcela sustine financiar lucrarile de investitii de infrastructura (exemplu un „orasel satelit” din Bavaria).
2. Ma uit la foto-uri si vad ca aceste asa-numite „strazi” sunt „atat de largi” ca nu incap doua trotuare, o cale ptr. masini (probabil ca sunt cu sens unic) si posibilitatea ca, daca ai un „oaspete” acesta sa poata stationa temporar in fata casei.
Cine a dat avizul ptr astfel de amenajari ale noilor „cartiere”?
No Coment
Nu inteleg de ce strada aceasta Edgar Quinet este atat de mediatizata in privinta asfaltarii. Oameni buni, sunt zeci poate chiar sute de strazi cu probleme asemanatoare in Timisoara. De ce nimeni nu vorbeste si despre acelea; sau oare exista vreun interes al unui „jurnalist” – cu ghilimelele de rigoare, sa mediatizeze cazul acesta.
Sunt total impotriva nesimtirii primariei in astfel de cazuri dar strada, dupa cum se vede din poze e vorba de 10-20 (hai 30) de gospodarii si doar la primul gand stiu zeci de alte cazuri cu mai multe gospodarii (tot din Timisoara).
e singura asa din Braytim, un cartie unde mp se vinde cu 100+ euro/mp. asa ceva nu mai ai in timisoara. mai sunt strazi neasfaltate, dar in cartiere in care pretul e rezonabil. eu cred ca ar trebui mediatizata, si ar trebui mediatizate toate cazurile astea absurde. nu cred ca atitudinea ta e corect: „lasa ma, ca asa e la noi la romani”. daca nu luam atitutine o sa ne scufundam in rahat in tara asta condusa de corupti…
serios asa dom’le Cristi? Apoi Musicescu care e perpendicular pe strada asta de ce e asa mediatizat? Ce unelte ai vrea matale sa foloseasca bietii locatari. Daca media e arma lor, de ce sa nu o foloseasca? ha? lasa presa sa scrie ce vrea
toate la timpul lor. Si daca tot au avut bani sa isi traga ditamai vilele de belfari, de ce nu ar turna si o mana de ciment acolo in drum ? Eu asa am facut fara sa locuiesc in vila… In fine unii is cam nesimtiti si cred ca li se cuvine. Daca ar fi renuntat la jumatate de mansarda aveau bani sa isi plimbe si fundurile unse cu toate alifiile pe asfalt si nu prin…ieeex pamant si mocirla :)))
@Sebastian – Mihai IANCU:
Pai noi am platit pentru apa, canal, curent, gaz. Si platim impozite de zona B (si mai apoi A) inca dinainte de a ne ocupa de aceste utilitati. Nici lumina nu aveam pe strada dar noi plateam impozit de zona A. Asta ne racaie. Intelegi?
Apropos: cand vezi in vreun ziar ca o lucrare de genul asta s-a realizat printr-o colaborare dintre primarie si proprietari, in realitate inseamna ca primaria a dat autorizatie pentru lucrarile astea. Cam atat. Si asta in urma unui proces care dureaza cam un an de zile. Deci proprietarii se plimba cu acte (uneori chiar de la un birou la altul din primarie!) un an de zile, apoi platesc totul, si la urma o sa vezi ca a fost o „colaborare” intre primarie si priprietari.
Anyway, sper ca glumesti in comentariul cu „plimbatul fundurilor” pentru ca altfel lasi impresia ca esti un cretin.