TIMISOARA. Dupa succesul avut cu expoziile dedicate lui Constantin Brancusi si Victor Brauner in anul Capitalei Culturale a Europei, Muzeul de Arta Timisoara vine cu o alta, cea mai importanta a acestei toamne in Romania.
Expozitia „Luminile lui Caravaggio. Inceputul modernitatii in pictura europeana, capodopere din colectia Roberto Longhi” este dedicata picturii lui Michelangelo Merisi da Caravaggio si artistilor ce i-au fost discipoli si cuprinde 43 de opere, care sunt expuse in Galeria Ioachim Miloia, a Palatului Baroc.
Operele de arta au fost aduse la Timisoara, la Muzeul de Arta din Piata Unirii, sub paza stricta a mascatilor de la Gruparea Mobila de Jandarmi. Detalii AICI!
Expozitia, care sambata si-a deschis portile oficial, aduce in premiera in Romania una dintre picturile originale de Caravaggio realizata in 1597, alaturi de lucrari semnate de artisti din aria sa de influenta precum: Lorenzo Lotto, Juseppe Ribera, Gian Battista Caracciolo, Dirck van Baburen, Mattia Preti, Gerrit Van Honthorst etc.
VIDEO: George Stefanita
Expozitia este deschisa in perioada 16 noiembrie 2024 – 28 februarie 2025 si este organizata in colaborare cu Fondazione di Studi di Storia dell’Arte Roberto Longhi din Firenze si Civita Mostre e Musei din Roma, si finantata de Consiliul Judetean Timis, fiind organizata sub inaltul patronaj al Ministerelor Culturii din Romani si Italia.
Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul muzeului https://mnart.museum/ si de pe platforma https://expozitia-luminile-lui-caravaggio.booktes.com.
Pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de bilete:
Expozitia „Luminile lui Caravaggio. Inceputul modernitatii în pictura europeana, capodopere din colectia Roberto Longhi” pentru adulti: 80 RON
Expozitia „Luminile lui Caravaggio. Inceputul modernitatii în pictura europeana, capodopere din colectia Roberto Longhi” pentru pensionari: 40 RON
Expozitia „Luminile lui Caravaggio. Inceputul modernitatii în pictura europeana, capodopere din colectia Roberto Longhi” pentru studenti: 20 RON
Pentru jurnalisti, presa scrisa si media (cu acreditare prealabila), prescolari si elevi, precum si profesorii sau învatatorii însotitori (1 însotitor la 10 prescolari/elevi), angajati ai muzeelor publice din România, membri ai Asociatiei Ghizilor Acrediti din Timisoara, membri AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilitati si însotitorii lor accesul este gratuit.
Biletele pot fi achizitionate in avans cu un discount de 10% pentru lunile ianuarie si februarie, cand taxa de vizitare se va majora conform noilor reglementari tarifare pentru anul 2025.
Expozitia va fi deschisa dupa urmatorul program:
Miercuri – duminica: 10:00 – 18:00
Luni si marti, precum si zilele de 25–26 decembrie 2024 si 1 ianuarie 2025: inchis
Pareri
Ciorba de roșii și iahnie cu ciolan. Cum puteți tolera discriminarea sexuala a balenelor albastre?