TIMISOARA. De aproape trei ani, Ministerul Educatiei nu s-a mai interesat de soarta campusurilor scolare din tara. Inspectoratul Scolar Timis a fost intrebat, zilele trecute, de situatia in care se regasesc cele trei campusuri din judet.
„Ministerul Educatiei ne-a solicitat o situatie a campusurilor scolare. Este prima data cand se intereseaza de acestea din anul 2009 incoace”, a precizat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in Timis.
In judet exista proiecte pentru campusuri scolare. Este vorba despre cel de la Jimbolia, care se afla intr-un stadiu avansat de constructie. Acolo, exista si o datorie catre firma de constructie, care se ridica la aproape 50 de milioane de lei. Un al doilea campus scolar a fost proiectat in Sannicolau Mare. Aici au fost sapate santuri pentru realizarea fundatiei, dar odata cu trecerea timpului, acestea vor trebui refacute in cazul reinceperii lucrarilor. Iar al treilea ar urma sa fie construit pentru mutarea Liceului de Arte Plastice.
„Am identificat si un teren unde putem construi campusul pentru Liceul de Arte. Este vorba despre un teren al Universitatii de Vest din Timisoara, in zona Oituz, chiar in spatele Facultatii de Arte”, a specificat Cornel Petroman, inspector general in cadrul ISJ Timis.
Rolul acestor campusuri scolare este foarte important in dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic, explica reprezentantii ISJ Timis pentru ca, pe langa infrastructura atat de necesara pentru elevi, sunt construite si spatii de cazare, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice (garsoniere), precum si cantine unde este servita masa pentru personalul didactic si elevi.