Gerald Celente, un celebru specialist american in prognoze de trenduri economice si sociale, considera ca revoltele care au inceput din Iran si au ajuns pana in Spania constituie inceputul unui nou razboi mondial, declansat de preturile prea mari ale alimentelor, de somaj si de inegalitate sociala.
Anul trecut, Celente a prevazut ca 2011 va fi anul „Jos cu ei 2.0” (Off With Their Heads 2.0), prognoza care pana acum se dovedeste corecta in lumea araba. Intr-un interviu acordat King World News, Celente spune ca toate aceste revolte au niste trasaturi comune si ca se vor extinde in toata Europa in aceasta vara, iar pana la iarna ar putea deveni globale.
„Ce nu se vede la stiri este ce se intampla in Spania si asta e de fapt marea stire. Tinerii s-au desteptat. Stiu cum merge treaba. Ei sunt oamenii care sunt in fruntea tuturor acestor revolutii. Stiu ca sa voteze pentru unul dintre marile partide din Spania inseamna in mare acelasi lucru. E ca si cum ar vota pentru clanul mafiot Gambino sau pentru clanul mafiot Bananno. Si ei vor o a treia cale. Si o preiau de unde au lasat-o egiptenii. Ies pe strazi si nu se mai duc acasa, pentru ca iata, cand pierzi totul nu mai ai ce sa pierzi”, mai spune Celente.
Tinerii „indignati” de la Madrid, sustinuti din strainatate, au decis duminica sa continue ocuparea pietei Puerta del Sol, unde tabara lor de corturi a devenit centrul miscarii de contestare incepute in urma cu doua saptamani.
Un purtator de cuvant a explicat ca „succesul adunarilor de cartier”, organizate sambata la Madrid, si „sprijinul” venit din Franta, unde o mie de tineri s-au adunat in acelasi timp, au dat un nou elan miscarii.
Duminica, „indignatii” au manifestat si in strainatate, la Paris si la Atena, unde s-au adunat 20.000 de persoane.
Printre obiectivele miscarii de acum inainte, un purtator de cuvant, Carlos, a citat „extinderea in strainatate”, contactele cu tarile in care a inceput mobilizarea, precum Franta si Grecia, precum si „consolidarea miscarii in cartiere”.
Intervievat de postul de televiziun Canal+, ministrul francez de Externe, Alain Juppe, a declarat ca nu crede intr-o „vara europeana”, dupa „primavara araba”. „Exista un punct comun, somajul. Marea diferenta este democratia. Noi o avem, ei (manifestantii din tarile arabe) nu o au, ei se lupta pentru asta”, a precizat ministrul.
Gerald Celente crede insa ca „aceste revolutii se vor raspandi de-a lungul verii in toata Europa. Pana la iarna, va ajunge la nivel global”.
Gerald Celente a fondat Institutul de Cercetare a Trendurilor in New York si este creditat de multe emisiuni si publicatii din SUA pentru predictiile pe care le face. Celente sustine ca a prezis recesiunea din 2007 inca din 2004, „Panica din 2008” in 2007, explozia pretului la aur, succesul apei imbuteliate inca dinainte ca Pepsi sau Coca Cola sa intre in aceasta afacere, dar si prabusirea URSS, ultimele doua recesiuni economice, criza „dot-com”, criza financiara din Asia din 1997 sau crash-ul bursei din 1987.
Pareri
Vine pe dracu. Ar vrea unii sa moara fraierii pentru ei. Ca pe vremea lui Xerxes. Traiasca imparatul si demnitarii si toti smecherii si hai sa murim noi, fraierii pentru ei ca doar asta ne dorim. Da’ dati-ne mai intai o masa ca lumea ca ne-am saturat de cartofi cu paine.