Primul Disneyland isi face loc in Romania. Un parc de distractii urias va fi ridicat de la zero cu fonduri europene si promite o lume de poveste atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Parcul Tei din Capitala va fi transformat in totalitate. Primaria Sectorului 2 va dezvolta acest proiect intr-unul din cele mai vechi parcuri ale Bucurestiului. In Disneylandul romanesc se vor regasi, printre altele, un roller coaster, o casa a groazei cu trenulet interior, carusel, lanturi, o roata mica si o roata mare care sa ofere o priveliste de ansamblu asupra lumii de basm din parcul Tei-Plumbuita, potrivit b365.ro.
„Lucrarile sunt programate sa inceapa la jumatatea acestui an si urmeaza sa fie finalizate, conform contractului de finantare, in semestrul I din 2015. intregul parc va fi conceput ca o aventura in lumea povestilor si, in functie de traseul intreprins, de zona aleasa, aventura si personajele intalnite vor fi diferite„, a explicat pentru primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu.
Astfel, bucurestenii care vor vizita parcul Tei-Plumbuita vor avea parte de o experienta de poveste. Aici, administratia locala vrea sa amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii intr-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste romanesti, precum Verde imparat, Ileana Cosanzeana si Fat-Frumos.
Roller coaster ca „balaurul cu sapte capete”
Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu sapte capete”, de unde bucurestenii vor avea ocazia sa experimenteze senzatii tari de la o inaltime de pana la 15 metri, pentru cei mici urmand sa fie pregatita o Casa a groazei din „taramul celalalt” pe o suprafata de 460 metri patrati, cu trenulet interior si alte sase vehicule care sa aminteasca de locomotiva cu doua vagoane, supranumita o „minune a tehnicii mondiale”, si care oferea o priveliste superba de pe malul lacului Tei intre anii 1950-1970, astazi linia de tramvai care leaga Tei-ul de Pipera.
Mai multe aici.
Pareri
Tot ce e interesant se intampla la Bucuresti. Si noi, ce sa facem. Pe impozitele noastre, ne uitam la ei, la televizor, cum progreseraza in timp ce noi batem pasul pe loc.