Vom circula cu biciclete ‘made in Timisoara’. Investitie de 30 de milioane de euro in cea mai mare fabrica din estul Europei

TIMISOARA. Sute de locuri noi de munca urmeaza sa fie create la Timisoara odata cu deschiderea unei fabrici de biciclete care va fi construita in zona de sud a orasului.

CITESTE SI: S-a intors la stralucirea de odinioara. Inca o cladire isi dezvaluie frumusetea in intregime, dupa renovare, la Timisoara. Povestea Casei cu Cocos. Foto 

Fabrica va fi ridicata pe Calea Sagului, iar constructia urmeaza sa fie demarata in primavara anului viitor. Investitia urmeaza sa fie facuta de o companie italiana.

Este o investitie italiana destul de importanta. Va fi construita o hala in Calea Sagului care va avea o suprafata de 25.000 de metri patrati. O sa fie cea mai mare fabrica de biciclete din estul Europei si vom produce, pornind de la sfarsitul lui 2020, 1,5 milioane de biciclete pe an. Investitia este de 30 de milioane de euro si vor lucra 750 de oameni„, a anuntat Vincenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania.

Fabrica de biciclete nu este insa singura ce ar putea fi construita in zona de sud a Timisoarei.

Firma respectiva va asambla niste componente. Bineinteles, componentele la momentul de fata se produc in China, Taiwan sau Japonia. Firmele din tarile respective au venit deja in Timisoara si au purtat deja discutii cu investitorul, pentru ca pare sa fie mai rentabil pentru ei sa deschida o fabrica aici in Timisoara si sa serveasca cu piesele firma de aici. S-ar putea, pentru ca avem posibilitatea aici in Timisoara, sa construim un Bicycle Valley, adica o zona unde vor fi construite bicicletele ce vor fi apoi exportate in toata Europa de Est sub brandul made in Romania„, spune oficialul italian.

Investitiile in aceasta zona a orasului ar putea grabi si planurile municipalitatii, care cu ceva timp in urma anunta ca isi doreste sa lege Timisoara de comunele din apropiere si prin amenajarea unor piste pentru biciclete.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari investitorilor, dar nu are rost sa patati un articol frumos cu aberatii si promisiuni ale administratiei locale. Administratia liberala locala nu e capabila sa construiasca nimic. Inca o data felicitari investitorilor.

  2. Oamenii fac fabrica de biciclete aici pentru ca estimeaza ca se vor vinde cu milioanele. Primaria nu incurajeaza mersul pe bicicleta, iar Consiliul Judetean lasa pista de pe malul Begai in paragina.

  3. Felicitări investitorilor , le doresc sa vîndă milioane de biciclete , orice investitie majoră în țară este un mare plus , indiferent de unde sînt investitorii , si ce ar trebui sa se întîmple , ar fi ca si aceștia si toți ceilalți sa fie sprijiniți de autorități,fie ele locale sau centrale .

  4. Daca nu esti in stare in 2 ani sa faci o statie de transformare pt. fabrici Mercedes si BMW si un drum expres de 12 km pana la granita cu Ungaria sunt bune si bitiglele…

  5. Pentru toți criticii, în Timișoara nu pot fi doar investiții în birouri zgârie-nori, IT, robotică, mecatronică, high tech.

    Sunt foarte multi oameni fără calificare vin din toate colțurile țării în Timișoara să muncească, astfel de locuri de muncă sunt pentru ei. Fără ei salariul net nu ajungea în Timiș la 3.244 lei, cel mai mare după București.

    Dublate toate acestea de investiții în infrastructură, utilități publice rezultă familii care nu se mai destramă, nu mai pleacă în străinătate, ba chiar mai mult își găsesc un rost în România și în comunitatea noastră.

    Fiecare e mulțumit și noi suntem câștigați pe toate planurile.

    • Foarte corect, atata ca nu se potriveste cu specificul national de adunat voturi si facut averi la stat. Pentru ca, nu-i asa, ce rost are sa aduni spagi daca vecinul afacerist nu se uita cu respect religios la „realizarile” tale? Ce rost are sa fii un pic instarit din invarteli la stat daca nu sunt destui sarantoci sa ta admire? Asa sunt lucrurile, s-a muncit sa se ajunga aici, si asa trebuie sa ramana. Nu vin strainii sa ne invete pe noi. Ii amendam de-i ia naiba.

  6. Pacat de asemea prostii acum totul e electric,biciclete,trotinete,scutere,masini dar noi tot in evul mediu am ramas,bagati fratilor la pedala sa curga apele…

  7. In anii 40-50 Timisoara era considerata orasul bicicletelor.Aproape ca nu exista o casa fara bicicleta.In fiecare cartier era cate un atelier de reparat biciclete.Seara pe „corso” puteai vedea tinerii plimbandu-se cu o mana pe bicicleta iar cu cealalta de mana cu iubita.De multe ori mergeam toata clasa 15-20 de elevi cu bicicletele in sir pana la Sag sa ne scaldam in Timis. Soseaua nu era sfaltata dar de atata rulat pe langa ea s-a format o alee de 05 metri ca sfaltul.Ce frumos a afost…