TIMISOARA. Pe proiecte ale Ministerului Dezvoltarii, cu bani asigurati prin PNRR, se vor cumpara noi mijloace de transport in comun pentru Timisoara.
La aproape un an de la aprobarea finantarii, Primaria Timisoara a lansat licitatia pentru 33 de troleibuze mai putin poluante, 8 bucati de 12 metri lungime si 25 de cate 18 metri lungime.
Vorbim despre mijloace de transport public moderne, prevazute cu baterii care confera autonomie mare, sisteme sofisticate de siguranta, dar si facilitati precum incalzirea in scaune, pe care in acest moment o gasim doar in tramvaiele noi Bozankaya, respectiv internet wireless si prize de incarcare pentru telefoanele mobile.
Mijloacele de transport mai scurte vor avea o capacitate de 70 de calatori, in vreme ce troleibuzele mai lungi vor putea transporta pana la 120 de persoane.
Nu a fost stabilita culoarea prin caietul de sarcini, Primaria Timisoara marginindu-se sa treaca in documentatie doar ca vopseaua va fi decisa dupa castigarea licitatiei cu firma desemnata.
Troleibuzele, indiferent ca vorbim despre cele de 12 metri lungime ori despre cele de 18 metri, vor deservi urmatoarele linii:
Valoarea estimata a contractului este de 108.151.719 lei fara TVA, adica peste 26 de milioane de euro cu TVA.
Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 30 ianuarie.
Conform documentatiei din Caietul de Sarcini intocmit de primarie, transportul public se realizeaza in acest moment in Timisoara pe 49 de linii, cu un total de 698 km lungime:
autobuze urban: 36 de linii – 523 km
troleibuze urban: 6 linii – 62 km (lungime infrastructura troleibuze 122 km)
tramvaie: 7 linii – 113 km
Pareri
Multumim primariei conduse de Dominic!
Parca era vorba ca se desfiinteaza cablurile din oras, mai ales cele de la aceste masini care te lasa in mijlocul drumului, pt asta s-au adus autobuzele electrice!
Sa aduca mai bine autobuze NORMALE, care sa circule toata ziua nu doar cateva ore…
mergi in rusia, acolo au de-alea „normale”.
autobuzele electrice au fost aduse pentru a le inlocui pe alea „normale” care iti umplu plamanii de noxe.
troleibuzele beneficiaza de o infrastructura pe care numai un idiot (util) s-ar gandi sa o elimine. cablurile din oras desfiintate sunt cele ale companiilor de telecomunicatii.
tu esti definitia unui troll perfect
Mai putin poluante dar cu baterii, da bine la habarnistii care nu stiu prin ce procese tehnologice se obtin bateriile si cum se recicleaza, adica nu prea. Primaria mai bine ar trage cabluri peste tot unde circula troleibuzele pentru a scadea costurile de achizitie cat si cele de exploatare si mentenanta ca sa nu mai vorbim de poluare. Apoi ar trebui instalate generatoare pentru situatii de avarie in locuri sigure care sa asigure deplasarea mijloacelor de transport in cazul unei pene de curent. In orice caz e mai bine sa ai bateria statica decat in mijlocul de transport dar la din astea nu se pricep expertii din primarie sau le convine mai mult situatia actuala din motive personale.
….SE vor aduceI ……….. Intreb si eu ca tot platitorul de taxe unde sant autobusele electrice ??ca de aproape doua saptamani pe L.40 si E 2 nu am mai vazut circuland aceste autobuse electrice I De ce s-au cumparat daca nu circula pe aceste doua trasee?? Ce motive sant ?STPP si STMP ce raspuns au pentru cetateni?NU inteleg de ce este necesar doua ,,societati „de transport in TIMISOARA? sau unii s-au nascut sa fie ,,SEFI” s-au,, plimbatori de hartii”.CATI soferi si vatmani s-ar putea angaja in locul ,t,aietorilor de frunze”care au salarii mult peste salariile soferilor de auto[trolei] buse,vatmani?
Ce vrajeala are Donimik ……pai nu are el omu care sa-i aduca troacele in tara si sa isi ia parandaratul?
E proiectul lui Robu si parandaratul lui Robu, pentru ca, se stie, Fritz nu are proiecte, dupa cum bine ne-ati spus de nenumarate ori.
Asa s-a dat ordin la partid sa se manipuleze? Achizitia este pe fonduri PNRR, proiect demarat in timpul mandatului actualei administratii, nicidecum a celei anterioare. Oricum parandaratul mai mare este la partea de executie nu la partea de proiectare unde costurile sunt oricum mult mai mici. Deci cine incaseaza grosul spagii este cel care semneaza contractul de achizitie, nu cel care semneaza pentru proiect. Dar asa e cand se cere cantitate in loc de calitate postacilor de servicu iar acestia se pierd in detalii si ii incurca logica.
Gunoiul este doar un lingău de kür fritzist și este disperat că in curând va rămâne fără banii de postac!
Pentru el orice beschină pe cre o lasă Fritz este o realizare!
Hai DeDiogo, tine- o tot asa! Ce daca e Crăciun? Cine a zis ca tot romanu-i bun, macar de Crăciun?
Ar trebui si niste soferi totusi, degeaba ai troleibuze(si autobuze ori tramvaie) daca n-are cine le scoate pe traseu. PNRR asta e cam dubios daca e folosit doar pentru cumparaturi ce ne sunt inutile in conditiile date.
Evident, e folosit pentru ca UE sa isi impuna politicile, ca nu se cumpara lucruri utile nu ii intereseaza.