Vor curge amenzile la Timisoara pentru cei care nu si-au curatat zapada din fata caselor, blocurilor sau magazinelor

TIMISOARA. Timisorenii au obligatia sa-i curete zapada din fata casei, altfel vor primi amenda.

CITESTE SIDeszapezire ca-n Germania pe Autostrada Timisoara – Arad – Nadlac. Video 

Deja politistii locali au iesit pe traseu, au umblat prin cartiere si au inceput sa inmaneze somatii asociatiilor de proprietari din blucrile unde au gasit zapada pe trotuar. La fel proprietarilor de case si reprezentantilor magazinelor.

Primele 155 de somatii au fost facute in zonele Marasesti, Alba Iulia, Aleea Studentilor, str. Horia, Coriolan Brediceanu, Daliei etc.

Atâa persoanele fizice, cat si persoanele juridice trebuie sa asigurea indepartarea zapezii si a ghetii din dreptul cladirilor si incintelor pe care le detin. Zapada adunata trebuie depus la marginea bordurilor fara a ingreuna in vreun fel circulatia.

Totodata, politistii locali atrag atentia ca trebuie indepartati turturii de pe stresinile caselor, iar pe trotuare trebuie imprastiat material antiderapant: sare, nisip, clorura sau rumegus, pentru a nu se forma polei.

Amenzile pentru persoane fizice este intre 500 si 1000 de lei, iar pentru persoane juridice, intre 1500 si 2500 de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ce nu se dau toate informatiile in articol, daca tot ati inceput discutia? Spuneti concret in ce conditii se pot da amenzi, nu ca asa vrea cineva sau altcineva. De exemplu, la cat timp de la ninsoare trebuie curatata zapada de pe trotuar. Ce spune legea, nu sectoristul.

  2. Dar pentru cei care curata drumurile nu sunt amenzi ? Doar prostimea plateste ?

  3. F buna întrebarea lui MM . Din pacate pentru noi fara raspuns .

  4. Am si eu o niste intrebari: zapada din statiile mijloacelor de transport in comun, care impiedeca urcarea/coborarea din acestea, cine o curata? Cine stabileste jurisdictia teritoriala aferenta obligatiei de a curata zapada? Cum se procedeaza in piete? Ce fac maturatorii de strada in tot acest timp? Nu au si ei obligatia de a curata trotuarele? Sau ei sunt alocati doar la Primarie si Prefectura? Care este intervalul de timp alocat curatarii trotuarelor, de la ce moment persoanele fizice/juridice sunt pasibile de amenzi? In cazul in care se intampla un accident, fractura cauzata de alunecarea pe gheata, sa zicem, cel care nu si-a curatat zona unde s-a produs accidentul, poate fi tras la raspundere penala? Daca alunec pe gheta si in cadere pe ma lovesc si de un stalpisor, dintre cei desi ca ciupercile in statiile de transport in comun, proiectatul care a gandit amplasarea lor, poate fi tras la raspundere?