TIMISOARA. Un amplu exercitiu de alarmare publica este programat la Timisoara in dimineata zilei de miercuri. Astfel, intre orele 10.00 si 11.00, vor suna sirenele, in cadrul primului astfel de exercitiu de anul acesta.
Si de data aceasta este vorba de o verificare a sistemelor de alarmare, ce are loc la nivel national, din ordinul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.
Actiunea are drept scop antrenarea autoritatilor administratiei publice locale, pregatirea populatiei prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare si verificarea functionarii sirenelor de alarmare publica.
CITESTE SI: Doua bulevarde mari din Timisoara isi schimba infatisarea. Cum vor arata din 2018
– Semnalul ALARMA AERIANA se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde între ele.
– Semnalul ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde între ele.
– Semnalul PREALARMA AERIANA se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. Prealarmarea reprezinta transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare catre autoritati despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
– Semnalul INCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.
CITESTE SI: Vom avea inca un mall la Timisoara? Anuntul facut de un consultant al dezvoltatorilor imobiliari
Astfel de exercitii se desfasoara, incepand din luna august 2017, in prima zi de miercuri a fiecarei luni.
Pareri
Inteleg, sunt niste baieti la butoane care alarmeaza populatia o data pe luna, miercurea. Ce trebuie sa faca populatia in caz de alarma nu spune nimeni, nici un cuvant. Alarmezi populatia, sa ce? Sa-si astepte in liniste sfarsitul in apartamente, sa se adaposteasca, – unde oare?, ce se asteapta sa faca simplii cetateni in aceste situatii?