TIMIS. Cei care doresc sa dea o mana de ajutor la zugravirea unui sat din Banat in editia a V-a a Color The Village mai au doar cateva zile la dispozitie sa se inscrie.
Voluntarii care vor sa participe o pot face accesand site-ul colorthevillage.ro pana in data de 28 mai.
In acest an, Asociatia Acasa in Banat vrea sa zugraveasca 30 de case din localitatea caraseana Valeapai, un sat care tine de comuna Ramna. Acesta este amplasat la granita dintre judetele Timis si Caras-Severin, la 60 km de Timisoara si 43 km de Resita, intr-o zona colinara fermecatoare, dar foarte putin cunoscuta. Astazi, satul mai are doar cateva sute de locuitori, insa mai are case traditionale care pastreaza elemente ale arhitecturii specifice zonei de tranzitie dintre Banatul de Munte si cel de Campie.
Pana in prezent, peste 400 de voluntari si-au anuntat participarea la eveniment, mai mult decat toata populatia satului Valeapai.
„S-au inscris voluntari de toate varstele, cu sau fara experienta, atat din zona noastra cat si din alte parti ale tarii. Ii incurajam pe toti sa vina sa descopere cat de multe pot face atunci cand lucreaza impreuna cu alti oameni inimosi care vor sa se implice, sa schimbe fata satului romanesc. Noi ne organizam ca sa-i primim pe toti, sa avem toate materialele necesare si sa oferim cele mai bune conditii pentru a ne indeplini obiectivul de a zugravi 30 de case in 3 zile. Avem si o echipa mare la bucatarie care va gati mancaruri locale timp de trei zile pentru toti participantii. Va fi cu adevarat un festival de voluntariat”, a spus Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.
Editia din acest an a evenimentului Color the Village ce va avea loc în perioada 8-10 iunie 2023.
Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a cincea editie si, an de an, are loc intr-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin. Editiile precedente au avut loc la Farasesti (2022), Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa in Banat este unic in tara si isi propune sa contribuie la revitalizarea satului romanesc si la punerea in valoare a arhitecturii tipice din zona Banatului.
Pareri
Oare acasa la voluntari este curat? Nu e nimic de reparat? Dar pe casa scarii?
Dar buruienile din jurul blocului?
Ce vreau sa zic, fa-ti ordine in propria ograda inainte sa te arda la kr dorinta a face „bine” altora. De exemplu am vazut grasi in poze…tati, du-te alearga, invata sa mananci sanatos…lasa dracu voluntariatul ca pici dah pah scara când simti mirosul de carnati si slanina ce vine din podul omului….te alegi si cu dosar penal când esti prins cu mana bagata printre tigle sa pipai dupa caltabos.
m’da… pai Autorizatie de Construiere avem !? aviz de mediu sau DSP ? scenariu de securitate la incendiu ? descarcare arheologica ? plan urbanistic ? Cadastru ? acordul vecinilor ? diriginte de santier ? proiect de arhitectura ? studiu de fezabilitate ? plan propriu de securitate a muncii !? etc, etc, etc …?
Cam asta sta treaba si cu infrastructura sportiva de la noi, bag-de-seama, daca e sa avem ceva ar trebui sa facem noi prin voluntariat, asa cum sa realizat actualul station …! ca astia care cica ne reprezinta sunt preocupati de borduri sau panselute …si sa trimita cotizatia la capitala !!!
Astia doi de mai sus – alta treaba nu aveti? Grija voastra daca voluntarii au curat pe-acasa sau au primit autorizatie…
Popor de frustrati…