Votul este sigur din punct de vedere medical, daca se respecta regulile. Sfatul specialistilor de la Spitalul Victor Babes din Timisoara

TIMISOARA. Medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara spun că alegătorii pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei: distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor. Dacă aceste norme sunt respectate, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus in secția de votare este extrem de mică.

“Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare. În sală, să voteze cât mai repede și, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Daca aceste trei reguli, de distanțare, de purtare a măștii, de igiena a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, un metru și jumătate – doi, între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii”, spune doctorul Virgil Musta, șeful clinicii de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

De altfel, medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara au fost consultați de către autoritățile locale în ceea ce privește respectarea normelor sanitare în secțiile de votare.

„Am fost consultați din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral, și, din punctul nostru de vedere, autoritățile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranță sporită a cetățeanului care iese la vot. Purtatul măștii, dezinfectarea suprafețelor și a ștampilelor, inclusiv distanțarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetățenii, vârstnicii și inclusiv populația tânără să se simtă în siguranță. Personal voi ieși la vot și indemn pe toată lumea să își exercite acest drept constituțional” , spune prof dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

În județul Timiș au fost înființate 602 secții de votare pentru scrutinul de duminică, 27 septembrie.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cand cereti sa fiti creditati inca 4 ani totul este sigur , va vine si voua randul ,nemernicilor