Vrei sa arati bine la plaja? Vezi cei 7 pasi ca sa fii sexy in costum de baie!

Mersul la strand sau piscina a devenit pentru multe reprezentante ale sexului frumos o adevarata corvoada. Celulita depusa pe coapse, abdomenul nu foarte plat sau forma sanilor sunt cele mai importante probleme la care femeile se gandesc inainte de a imbra costumul de baie. Pentru a evita aceste mici inconveniente va propunem 7 tipuri de exercitii care va modeleaza intregul corp si va ajuta sa va mentineti o silueta sexy chiar si in costum de baie sau in viata intima. Aceste exercitii le puteti efectua zilnic sau, pentru incepatoare, alegeti in fiecare zi cate un alt exercitiu. Tocmai pentru ca sunt 7 tipuri de exercitii va permite sa le „programati” pe intreaga saptamana, pe principiul ca orice miscare, chiar daca nu este intensa, reprezinta intotdeauna un plus pentru silueta si sanatate.

Banalele abdomene

Indiferent de tipul de abdomene pe care alegeti sa le faceti, acestea aduc numai beneficii corpului si sanatatii. Mai mult decat atat, stiati ca prima data abdomenele au fost inventate ca exercitii pentru coloana vertebrala? Asadar ele ajuta si la mentinerea sanatatii coloanei vertebrale. Se recomanda 20 de abdomene facute cursiv, fara oprire, zilnic. Daca nu puteti zilnic, macar saptamanal si tot sunt utile.

Exercitii pentru coloana si sani

Exercitiile din imagine sunt indicate femeilor care petrec mult timp la birou. Se prinde intre mani un prosop sau un cordon si se trimite din fata in spate si invers astfel incat sa nu dati drumul cordonului si sa nu indoiti bratele. Ideal este sa ajungeti la o distanta intre pumni egala cu cea a umerilor, dar aceasta dupa multe serii de exercitii.

Ecercitii pentru partea laterala a coapsei

Va asezati ca in imagine dar cu genunchii apropiati. Ridicati apoi un picior cat de mult puteti, stati o secunda in pozitia maxima, apoi coborati lent piciorul astfel incat sa nu apropiati genunchii. Reluati apoi exercitiul. Observati ca acest exercitiul nu va permite repaxarea piciorului cu care lucrati. Faceti 20 de ridicari cu fiecare picior.

Pentru coapse, fund si spate

Exercitiul din imagine tonifica partea posterioara a coapsei, funduletul, dar si muschii coloanei vertebrale. Va asezati ca in imagine, cu un picior ridicat precum vedeti. Apoi impingeti in varf ca si cum ati dori sa atingeti tavanul, ridicand piciorul cat de sus puteti. Reveniti in pozitia initiala, apoi iar ridicati si tot asa, repetand de 20 de ori exercitiul.

Pentru combaterea colaceilor

Exercitiul din imagine este util pentru eliminarea colaceilor si a surplusului de tesut gras din partea laterala a abdomenului, dar si pentru coapsele mari pe care le „topeste”. Va asezati in picioare cu calcaiele apropiate si mainile in sold. Ridicati apoi un picior lateral cat de sus puteti incercand sa nu contrabalansati trunchiul, ramaneti o secunda cu piciorul ridicat maxim, apoi coborati si reluati ridicarea. Se fac 20 de ridicari pentru fiecare picior.

Exercitiu pentru bazin

Acest exercitiu va ajuta sa aveti un abdomen ferm. Va asezati pe podea cu calcaiele cat mai apropiate de fundulet, gleznele si genunchii lipiti, iar bratele relaxate pe langa corp. „Sugeti burtica” inainte de a efectua exercitiu, dar respirati cu toracele (respiratie la nivelul pieptului). Apoi va ridicati bazinul, stati  in pozitia de ridicare maxima 5 secunde, apoi reveniti. Repetati de 20 de ori exercitiul. Este important sa „sugeti” burtica pentru ca exercitiul pune presiune in abdomen si puteti obtine un efect invers, acela de tonifiere a muschilor abdominali la o circumferinta marita. Noi vrem sa apasati pe muschii abdominali astfel incat sa se formeze intr-o circumferinta ingusta.

Mobilitate si spate drept

Exercitiul din imagine este foarte simplu. Va asezati intr-o pozitie ca cea din imagine, dar piciorul din fata trebuie sa aiba o pozitie mai anterioara, adica asezati talpa cam cu 10-15 cm mai in fata decat in imagine. Tineti spatele drept, pieptul in fata si privirea inainte. Apasati apoi pe bazin spre podea, astfel incat piciorul din fata si genunchiul de pe podea sa va ofere un punct de parghie. Exercitiul tonifica coloana vertebrala, creste mobilitatea picioarelor si are un efect foarte relaxant, facand parte din practicile de relaxare. Prin pozitia coloanei favorizeaza circulatia cerebrala prin detensionarea arterelor care urca prin coloana gatului in partea posterioara a creierului. Este un exercitiu recomandam zilnic si se sta in pozitia de presiune cat de mult rezistati. Exercitiul se face pentru fiecare picior in parte.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete