Vrei sa fii expert in accesarea de fonduri europene? Specializeaza-te la CCIA Timis!

TIMISOARA. Noile programe de fonduri europene 2014-2020, in sesiunea de depunere a proiectelor 2016, aduc o serie de elemente si solutii care asigura o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor europene si totodata faciliteaza accesul la finantare. Aceasta facilitare este asigurata prin scurtarea perioadelor de evaluare si selectie a proiectelor si prin aplicarea de simplificari procedurale si mecanisme utile potentialilor beneficiari.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala vine in sprijininul celor interesati cu programe de formare profesionala dedicate prinvind accesarea fondurilor europene. Astfel, in perioada 19 – 30 septembrie 2016 (luni – vineri, intre orele 16– 20), la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, CCIAT organizeaza cursul Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europeana (COR 242213).

Cursul este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Obiectivele programului de formare vizeaza:
– Cunoasterea cadrului programatic si institutional de accesare a fondurilor europene in Romania;
– Cunoasterea normelor legislative nationale si europene in domeniul accesarii fondurilor europene;
– Evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate;
– Scrierea cererii de finantare;
– Cunoasterea etapelor realizarii unui proiect;
– Cunoasterea regulilor de monitorizare si control;
– Realizarea analizei Cost-Beneficiu conform cerintelor europene;
– Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;
– Insusirea deprinderilor privind incheierea contractului de finantare.

Cursul se adreseaza:
– companiilor care doresc dezvoltare cu propriile forte prin atragerea de fonduri europene pentru finantarea proiectelor de perspectiva, respectiv membrilor echipei de proiect care vor obtine competente / abilitati specifice;
– oricarei persoane care doreste sa invete sa scrie, sa acceseze si sa implementeze proiecte cu finantare europeana.

Cursul acopera tematica necesara pentru scrierea unei cereri de finantare si implementarea proiectului, indiferent de tipul de proiect sau sursa finantarii:
– Care sunt programele de finantare prin care se pot obtine bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei / institutiei;
– Care sunt pasii / etapele pentru obtinerea unei finantari nerambursabile;
– Cum se completeaza o cerere de finantare;
– Accesarea fondurilor europene si utilizarea lor corecta;
– Ce implica din partea firmei gestionarea unui proiect finantat din fonduri structurale;
– Nereguli si fraude in realizarea si derularea proiectelor ce beneficiaza de cofinantare europeana.

Se va lucra direct pe baza Ghidului Solicitantului.

Cu un puternic caracter practic si aplicativ, cursul da posibilitatea conceperii unui proiect viabil pornind de la scopul si obiectivele aplicantului.

Traineri cu experienta in domeniu vor oferi consiliere si indrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de buna practica si vor raspunde intrebarilor si problemelor aferente tematicii.

Taxa de participare este de 1000 RON, iar firmele membre ale CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii.

Perioada se va confirma telefonic sau prin e-mail, de catre coordonatorul de curs, la formarea unei grupe minime de cursanti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Toate bune si frumoase, dar de ce sa fii expert in accesarea fondurilor europene cand aporoape nimeni nu vrea asa ceva? Va intrebati de ce nu vor fonduri europene? Foarte simplu, pentru ca din aceste fonduri nu se poate fura. End of the story.

  2. Dragi CCIAT-isti, mai bine pregatiti experti impotriva furturilor din fondurile alocate de guvern, consiliile judetene sau locale. Experti impotriva firmelor „capusa” si a celor „abonati” la contracte cu statul. Dar asta nu e usor deloc avand in vedere cine sunt, de regula, cei „abonati” la contracte cu statul si spagile care de dau pentru obtinerea lor.