Vrei un certificat de urbanism in Timisoara? Trebuie sa faci o fotografie speciala! Vezi ce poza ti se cere la dosar!

TIMISOARA. Timisorenii care au nevoie de certificate de urbanism eliberate de functionarii Primariei Timisoara au nevoie de o poza de… context. Aceasta trebuie sa evidentieze zona in care se doreste ridicata constructia pentru care este necesar certificatul.

Decizia suplimentarii actelor necesare a fost luata de Executivul Primariei Timisoara, care considera ca nu este normal sa se ceara un certificat de urbanism pentru ridicarea unui bloc de peste 10 etaje in mijlocul unei zone de vile.

Cu alte cuvinte, timisoreanul care are nevoie de certificat trebuie sa faca o fotografie de ansamblu a locului cu pricina din care sa se observe clar vecinatatile.

Primele autorizatii au fost deja eliberate de catre functionarii Primariei Timisoara. „Deja am dat primele aprobari pe baza acestei poze. O casa, un bloc, orice constructie poate fi in regula in sine, dar neavenita intr-un anume context arhitectural. Nu este normal sa construiesti o casa chiar daca este frumoasa, intre blocuri de 15 etaje, de exemplu. Nu este nici in regula sa vii intr-o zona de vile si sa construiesti ceva deplasat prin dimensiunea pe care o are, chiar daca acea constructie, intr-un alt context, ar fi in regula”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Documentul este obligatoriu la orice dosar necesar pentru eliberarea certificatelor de urbanism.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte bine; propun sa se stabileasca si o inaltime maxima a cladirii, tot in functie de context, nu numai numarul de niveluri, ca una e o cladire P+2 cu 3m/nivel si altceva cu 4,5m/nivel; mai propun sa fie definit clar ce insemna demisol, pana la ce inaltime este considerat demisol si pe urma nivel, ca sa nu avem demisoluri de 0,5/m adancime si 2m deasupra solului…