WC-urile inteligente de aproape 100.000 de euro bucata, tot in aer. Nici a doua oara n-a fost cu noroc. Nimeni nu vrea sa construiasca toaletele planuite de Primaria Timisoara in Piata 700 si in Parcul Civic

TIMISOARA. Planurile Primariei Timisoara de a construi doua toalete publice inteligente cu aproape 100.000 de euro bucata n-au mers conform asteptarilor nici a doua oara.

CITESTE SI: Administratia Fritz, preș in fata consilierului local Razvan Negrisanu. Lectie despre cum se calca legea in picioare la Primaria Timisoara pentru afacerile unui lider USR

Dupa ce primele licitatii au esuat, administratia Fritz a relansat procedurile pentru gasirea unor constructori, insa pentru WC-urile care aveau sa se spele singure in Piata 700 si in Parcul Civic nicio firma n-a depus vreo oferta nici a doua oara.

Drept urmare, primaria s-a vazut nevoita sa anuleze iarasi licitatiile pentru toaletele cu autocuratare.

Conform anunturilor publicate in SEAP, administratia era dispusa sa plateasca 376.848 lei fara TVA, adica putin peste 91.000 euro cu TVA, pentru cea din Parcul Civic, respectiv 377.395 lei fara TVA, adica tot putin peste 91.000 de euro cu TVA pentru cea din Piata 700.

Toaletele inteligente sunt special concepute cu sistem ignifug si antivandalism, sistem de inchidere-deschidere automat pe baza de cartela si/sau monede si vas de toaleta cu sistem de autocuratare si dezinfectie. Toaleta va avea sistemul de spalare a mainilor, dozatorul de sapun, uscatorul de maini automatizate. Dispune de sistem de telecontrol si monitorizare de la distanta pentru transmiterea 24/24 de ore a parametrilor de functionare. Ambele toalete vor beneficia de buton de panica SOS ce deschide automat usile toaletei, chiar si in cazul penelor de curent, senzori de miscare si optic si dimensiuni potrivite inclusiv persoanelor cu dizabilitati, supraveghere cu camere a exteriorului toaletei, sistem de incalzire si ventilatie„, anuntau reprezentantii primariei la momentul finalizarii documentatiei.

Langa toalete ar fi urmat sa fie instalata si cate o cismea.

Timpul de realizare a proiectelor era de 9 luni, din care 7 luni pentru proiectare si 2 luni pentru executia propriu-zisa.

Ramane de vazut daca administratia Fritz va realua sau nu licitatiile pentru gasirea unor constructori.

La Cluj Napoca, Primaria a cumparat 4 astfel de toalete inteligente cu putin peste 50.000 de euro bucata, iar la Brasov municipalitatea a achizitionat 28 de bucati cu aproape 74.000 de euro bucata.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. de ce la CJ s-a putut cu 50k euro, la Brasov cu 74k iar in TM cu peste 91k? DE unde si pana unde diferenta asta mare de la 50k ?????? Mi se pare enorma diferenta intre CJ si Brasov, dar mai daca apare si TM pe lista cu 91k…..La suma asta exorbitanta ar fi trebuit in maxim 3 luni sa fie gata proiectarea si executia. Da-ti si voi copy-paste din CJ daca nu sunteti in stare ceva de la inceput. Ma refer la cei din TM aici…si poate reusiti astfel sa fiti mai apropiati de suma de 50k care e mai justificata decat peste 91. Apartamentul meu a costat aprox 70k. Deci de ce ceva atat de mic si public sa coste peste 91…hai ca sunteti exagerati…

  2. Fix de wc-uri inteligente aveam nevoie! Nimeni nu-i trage la răspundere pe acești pungași? Cum sa dai 100 000 de euro pe un wc fie el și inteligent?

  3. Cu 100K se pun tutisuri eco, nu latrine.
    Cit ar costa sa amenajeze toalete publice in spatii de la parterul blocurilor?

  4. No binie, apăi îi normal ca bănățanul agevărat să se simtă intimidat de veceaurile aistea intelijente…

  5. Cum sa dați mă 100000 mi euro pe o banala toaleta e plin orașul de gropi alea nu va sar în ochi